Redactie - 15 mei 2014

Oracle en SAP staan weer voor de rechter rond TomorrowNow patentinbreuken


Oracle is in hoger beroep tegen de bepaling dat het 306 miljoen dollar schadevergoeding krijgt van SAP vanwege de patentinbreuken door voormalige SAP-dochter TomorrowNow.

De rechtszaak duurt sinds 2007. Begin augustus 2012 werd bepaald dat SAP aan Oracle 306 miljoen dollar schadevergoeding moet betalen voor het schenden van copyrights door TomorrowNow, dat door SAP in 2005 werd overgenomen. Daarnaast betaalt SAP alle juridische kosten. De schikking valt lager uit dan de 1,3 miljard dollar die Oracle eerder had geclaimd en gekregen eind 2010. SAP wilde niet meer dan 277 miljoen dollar betalen. Nu is Oracle in hoger beroep gegaan.

TomorrowNow, dat ondersteuningsdiensten voor Oracle applicaties levert, downloade op de Oracle support websites illegaal software die copyrights hebben. SAP nam de verantwoordelijkheid, maar vond de claim van Oracle veel te hoog.

Oracle advocaat Kathleen Sullivan stelt dat Oracle 900 miljoen dollar is misgelopen en vindt een schadevergoeding van 1,3 miljard dollar een terecht bedrag. De drie rechters die zich over de zaak buigen kunnen het nog niet eens worden. De misgelopen omzet die Oracle noemt zijn een hypothese, aldus rechter Susan Graber. Wat de uitkomst ook is: SAP moet in ieder geval 306 miljoen dollar betalen.

Door: Witold Kepinski

 

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!