Redactie - 04 juni 2014

HP introduceert Vertica Dragline storage analytics oplossing


HP kondigt de volgende versie van HP Vertica Analytics Platform aan: HP Vertica Dragline. Deze nieuwste versie biedt organisaties volgens HP nieuwe manieren om meer gegevens voor meer gebruikers op een snellere wijze te verkennen, aan te leveren en op te slaan.

Organisaties zien data in toenemende mate als zeer strategische informatie, maar hebben moeite om de waarde van alle bestandsdelen te maximaliseren, aldus HP. "Binnen veel organisaties creëren de gepersonaliseerde toegang en prestatie-eisen workload management uitdagingen voor gebruikers, variërend van analisten die ad-hoc inzichten nodig hebben tot wetenschappers die zich bezighouden met complexe analyses en leidinggevenden die op maat gemaakte weergaves willen hebben. Om tijd te besparen en de total cost of ownership te verlagen moeten deze organisaties in staat zijn om op snelle wijze de waarde van data in te schatten en deze data op te slaan op de meest geschikte storage tier."

Vertica Dragline bestaat uit technologie van HP “Project Maverick”, inclusief Live Lookups die de snelheid en prestaties van meer frequente of zeer gelijktijdige zoekopdrachten op individuele basis sterk verbeteren, door het berekenen van statistieken op de gegevens wanneer deze arriveren voor gerichte en gepersonaliseerde analyses. HP Dynamic Workload Management identificeert en past zich aan aan de complexiteit van de verschillende zoekopdrachten, zowel voor simpele ad hoc opdrachten als geavanceerde zoekopdrachten. HP Dynamic Workload Management wijst op dynamische wijze de benodigde middelen aan om aan de behoeften van de dataconsumenten te voldoen.

Vertica Dragline biedt uitgebreide SQL-on-Hadoop exploratie en kosten geoptimaliseerde storage neemt de behoefte weg om data te verplaatsen en ondersteunt nog meer formaten voor data exploratie, inclusief Parquet, Thrift, Avro en CEF. Bedrijven kunnen met hun keuze voor Business Intelligence/data visualisering omgevingen meer data op snellere en gemakkelijkere wijze verkennen, verwerken en visualiseren. Om hun strategische informatie life cycle management (ILM) te vervullen, kunnen bedrijven nu op een kostenefficiënte manier gebruik maken van meerdere storage tiers – waarbij zij oudere en onregelmatig geanalyseerde productie bulkdata in Hadoop kunnen opslaan, zonder de data te verplaatsen of connectoren te gebruiken.

Voortbouwend op de brede, gespecialiseerde analyses en in-database analytics biedt HP Vertica Dragline nu een nieuw sentiment-analyse middel voor tweets of korte stukjes freeform tekst evenals geospatiale analytische verbeteringen. Door het combineren van sentiment- en locatiegegevens met zakelijke data, kunnen organisaties snel zien hoe men online denkt over een specifiek merk, product of dienst.

Text Search maakt zoekopdrachten op basis van analyses van een reeks van tekstgegevens, inclusief machinelogs en sentiment analyses van kleine stukken tekst, zoals tweets of productbeoordelingen.

Beschikbaarheid
HP Vertica Dragline is vanaf augustus 2014 algemeen verkrijgbaar.
 
Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!