08-02-2014

'Oracle en zijn partners geven nooit op'

Deel dit bericht

 

Oracle biedt steeds meer verschillende producten en diensten aan die via channel partners aan eindgebruikers worden verkocht via het Oracle PartnerNetwork (OPN). Dit jaar wil Oracle samen met zijn partners meer gebundelde oplossingen verkopen die bestaan uit software, hardware en diensten. Dit zegt David Callaghan (foto), Senior Vice President Alliances and Channels van Oracle EMEA (Europe, Middle East and Africa).

De Brit David Callaghan leidt al ruim 1,5 jaar de EMEA partnerorganisatie van Oracle. “Het Oracle partnerbeleid richt zich op de gecombineerde verkoop van applicaties, hardware platformen en (cloud) diensten. In 2014 gaan we samen met onze partners nog meer vruchten van deze succesvolle strategie plukken. Oracle biedt zijn channel partners die lid zijn van het OPN volop ondersteuning met specialisaties, cloudoplossingen en incentive programma’s. ISV’s (Independent Software Vendors) krijgen extra ondersteuning via het Exastack programma.”

Specializations

Nieuwe onderdelen binnen OPN volgens Callaghan zijn de Cloud Specializations, een Oracle Cloud Resale Program, betere partner incentive rebates en een vernieuwde partner website. “Ruim 5000 Oracle partners zijn Specialized, waarbij 30.000 mensen gecertificeerd zijn voor individuele Specializations. Oracle Partners hebben de keuze uit meer dan 130 certificeringen op het gebied van technologie, applicaties, solutions en 'industry specific certification areas', zoals Oracle Fusion Applications, Oracle Engineered Systems en Server and Storage Specializations.“

Open Market Model

Channel partners worden beloond als ze meer Oracle hardware en software verkopen. Ze krijgen al drie procent ‘registration rebate’ op registreerde deals en een vijf procent ‘strategic hardware rebate’ op producten die staan op de Oracle strategic hardware list (SHL). Via het Oracle Open Market Model (OMM) kunnen partners zich aanmelden voor deal registratie, aldus Callaghan. “OMM is een portal waar de partner zijn mogelijke business deals bij klanten kan registreren, zodat deze bekend zijn en door Oracle beschermd worden. Dit gebeurt op basis van de ingegeven opportunity en de details van de klant. Wanneer de opportunity wordt gewonnen heeft de partner recht op een back-end rebate.”

Exastack Ready

Oracle Independent Software Vendors (ISVs) kunnen meegroeien rond Oracle Engineered Systems door mee te doen met Oracle Exastack Program, vervolgt Callaghan. “Inmiddels hebben honderden ISV applicaties de Oracle Exastack Ready status en kunnen gebruikt worden met de Oracle Exadata Database Machine, Oracle Exalogic Elastic Cloud of Oracle SPARC SuperCluster. Steeds meer applicaties van ISV’s voldoen aan het Oracle Exastack Optimized Program.”

Customer Experience Cloud

In 2014 neemt de vraag naar onze cloud- en SaaS-diensten toe waar partners meer Oracle Cloud en Engineered systems kunnen verkopen, aldus Callaghan: “Op het gebied van cloud gaat het om HR-oplossingen, zoals Talentmanagement en ERP. Interessant is ook Oracle's Customer Experience Cloud, dat bestaat uit Oracle Sales Cloud, Oracle Commerce Cloud, Oracle Service Cloud, Oracle Social Cloud en de Oracle Marketing Cloud.”

Engineered Systems

De Engineered Systems converged infrastructuur-oplossingen zijn ook interessant voor partners vervolgt Callaghan: “Deze bestaan uit Exadata, ExaLogic, Exalytics en Big Data appliances die kunnen worden ingezet voor ‘data science’ doeleinden, bijvoorbeeld door ziekenhuizen. Partners bouwen hierbij voor hun klanten een Oracle platform. De Oracle Big Data Appliance heeft nu updates voor Hadoop, Oracle Big Data Connectors en Oracle NoSQL Database. Dat leidt tot een betere performance en schaalbaarheid voor het analyseren en opslaan van Big Data.”

Java Embedded

Partners kunnen Java technologie inzetten voor het opslaan en analyseren van structureerde en ongestructureerde Big Data, zegt Callaghan. “Bijvoorbeeld in de olie- en gaswinningsindustrie voor het boren naar olie, waarbij sensoren worden gebruik die veel data opslaan. Oracle biedt voor verschillende branches zijn Oracle Java Embedded-productportfolio. Java ME Embedded haalt het maximale uit de voordelen van het ‘cross’-platform van Oracle. De implementatie van Java ME Embedded maakt applicatie portabiliteit mogelijk, verhoogt de flexibiliteit van hardware en platformkeuze en verlengt de levensduur van producten.”

Oracle Internet of Things platform

Java embedded-technologieën zijn volgens Callaghan cruciale componenten van het ‘device-to-datacenter’-platform van Oracle. “Het Oracle Internet of Things platform vereenvoudigt de implementatie van IoT- en M2M-oplossingen, aldus Callaghan. Het Oracle Internet of Things platform bestaat uit het Java platform tot aan embedded data-management systemen: van back-end databases, big data technologieën, middleware, integratie en analytics tot hoogwaardige hardware met een hoge performance dat inzicht geeft in data.“

Database

Voor het opslaan van Big Data biedt Oracle zijn channel partners de nieuwe storage-appliances uit de ZS3-reeks voor het uitvoeren van bedrijfskritische taken, zoals voor het versnellen van database-query’s. Om Oracle Database-implementaties te vereenvoudigen, de databaseprestaties te optimaliseren en opslagcapaciteit te besparen maakt de ZS3-serie louter gebruik van storage-technologie die door Oracle is ontwikkeld, aldus Callaghan.

Een ander typisch channelproduct is de Oracle Database Appliance X3-2, een pakket van software, server, storage en networking, vervolgt Callaghan. “Klanten kunnen direct hun hoeveelheid gegevens kwijt door een Storage Expansion Shelf aan te sluiten zonder dat verder beheer nodig is. De Oracle Database Appliance X3-2 heeft een optioneel gevirtualiseerd platform, dat is gebouwd op Oracle VM. Hierdoor is het voor software-resellers makkelijker een complete oplossing aan te bieden en te verzenden.”

SPARC

Het Oracle PartnerNetwork (OPN) ondersteunt zijn channel partners verder met tools en specialisaties rond de verkoop van de nieuwe SPARC T5 en M5 servers die in de loop van 2013 werden geïntroduceerd, zegt Callaghan. “Oracle biedt met de SPARC-reeks entry-level, midrange en high-end server oplossingen. Zo introduceerde Oracle in 2013 zijn nieuwe SPARC T5 en M5 mid-range en high-end Unix servers die op het besturingssysteem Oracle Solaris werken. De servers kunnen worden ingezet voor Oracle Database, Middleware, Java gebaseerde en grootzakelijke applicaties. De applicaties op de Oracle SPARC T5-8 server presteert vijf keer beter dan de Oracle T4-server. Oracle’s SPARC T5 en M5 servers zijn een aanvulling op de entry-level SPARC T4 servers.”

Oracle Team USA

De Oracle hardware, software, cloud en services staan volgens Gallagher goed aangeschreven als een sterk merk. “Oracle staat vandaag de dag bekend als een succesvol bedrijf mede ook doordat het Oracle Team USA-zeilteam in september 2013 de 34ste America’s Cup in de baai van San Francisco won. Hierbij werd Oracle technologie gebruikt om prestaties te meten, zoals Exadata en Big Data appliances. Het winnende Oracle Team USA-zeilteam toont aan dat je kan winnen door gebruik te maken van moderne technologie, teamwerk en nooit op te geven.”

Door: Witold Kepinski