Wouter Hoeffnagel - 28 augustus 2014

Woningcorporatie Woonwaard stapt over op Office 365

Woningcorporatie Woonwaard, actief in de regio Alkmaar/Heerhugowaard, is overgestapt op Office 365. Deze cloudoplossing helpt de corporatie om gemakkelijker informatie uit te wisselen en beter samen te werken met zowel interne partijen als externe partijen als huurders, projectontwikkelaars en aannemers. Zo kan Woonwaard haar dienstverlening verder verbeteren. Motion10 begeleidde Woonwaard met de implementatie van Office 365.

De corporatie heeft welbewust gekozen voor een cloudoplossing, vertelt Steven van de Wijdeven, projectleider I&A bij Woonwaard: “Wij willen graag nu en in de toekomst betaalbare huurwoningen aanbieden. Ook met ICT dragen we daaraan een steentje bij. We maken gebruik van de functionaliteit van Office 365 en zo realiseren we een besparing op de beheerkosten. Daarnaast is onze informatie nu altijd en overal beschikbaar, op elk device.”

Omgeving zelf uitbreiden
Steven van de Wijdeven: “In Motion10 vonden wij een partner die de Office 365-omgeving goed kon implementeren. Wij hebben gekozen voor een intensief leertraject waarbij Motion10 ons met behulp van de SCRUM-methodiek leerde de Office 365-omgeving zelf uit te breiden. Dat werkte prima. Motion10 heeft ons heel goed ondersteund en is nu onze vaste partner op het gebied van Microsoft-technologie.”

“Mensen werken efficiënt samen. Iedereen kan snel documenten vinden, er is aanzienlijk minder mailverkeer. Daarnaast hebben wij nu een sociaal, interactief intranet in Office 365. Verder worden er extranet omgevingen ontwikkeld voor de samenwerking met ketenpartners, overheidsinstanties en aannemers. Het is bijvoorbeeld handig voor bouwprojecten, zodat architecten, aannemers en/of andere ketenpartners samenwerken op één plaats. Iedereen beschikt op die manier over up-to-date documenten. Zo verlopen projecten sneller en efficiënter!”, zegt Van de Wijdeven.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!