Redactie - 29 augustus 2014

Het nieuwe G DATA Partnerprogramma biedt nieuwe perspectieven voor resellers

De Duitse security-specialist G DATA is vorig jaar begonnen met het internationaal uitrollen van zijn nieuwe partnerprogramma. De Benelux is nu aan de beurt. Wij spraken met Carlos Lijphart, Sales Manager van G DATA Nederland over deze nieuwe partnerstrategie en probeerden te achterhalen waarom G DATA volgens hem zo’n aantrekkelijke partner is voor resellers.

"G DATA is een beetje een vreemde eend in de bijt als we het hebben over bedrijfsvoering. Voor ons is het persoonlijke aspect het allerbelangrijkste. Dat merk je als je bij ons op kantoor komt, in Nederland, maar vooral ook op het hoofdkantoor in Bochum, waar wij een eigen professionele keuken inclusief equipe hebben. Daar wordt regelmatig in groepjes gekookt gegeten en gedronken. Er is een wekelijks tafelvoetbaltoernooi tussen collega’s en maandelijks is er een Bonanza, een feestje voor alle werknemers. Legendarisch zijn ook de kerstfeesten, waarvoor alle G DATA-werknemers uit de hele wereld over komen. Dat persoonlijke willen we ook verder uitbouwen met onze channelpartners. En dat is de basisgedachte van het partnerprogramma", zegt Carlos Lijphart.

Onze partners zijn mensen

"We vergeten geen moment dat onze partners mensen zijn. Als zij hulp nodig hebben bij de verkoop van onze producten, als zij kampen met een technisch probleem, of als er andere issues zijn, staan wij voor ze klaar. We bieden online trainingen aan, zodat zij , wanneer het hun het beste uitkomt, hun kennis over onze producten en over cybergevaren kunnen uitbreiden. Maar daarnaast vinden we het ook belangrijke om onze partners zo vaak mogelijk in de ogen te kunnen kijken, en daarom organiseren wij ook regelmatig trainingen bij ons op kantoor. Door het volgen van trainingen kunnen resellers zich verder certificeren en daarmee grotere G DATA-projecten aanpakken en ook een hogere marge tegemoet zien. Verder organiseren we geregeld etentjes en borrels voor onze partners, zodat we in een meer ontspannen setting kunnen bijpraten", aldus de Sales Manager van G DATA Nederland.

Lijphart: "Op persoonlijk vlak moet het gezellig kunnen zijn, maar uiteindelijk moeten er zaken gedaan worden. Dankzij de degelijke Duitse engineering achter onze producten, worden die keer op keer positief beoordeeld door de experts. Zo heeft de Consumentenbond onze G DATA InternetSecurity sinds 2005 al zeven maal als ‘Beste uit de Test’ bestempeld. Dan hebben we het niet meer over een toevalstreffer, dan is er sprake van een constant hoge kwaliteit. Daarbij weet je dat je, als je zaken doet met een Duitse leverancier, je (klant)gegevens te allen tijde veilig zijn voor spionagepraktijken en achterdeuren in de software, vanwege de zeer strenge privacywetgeving die in Duitsland van kracht is. Onze zakelijke oplossingen worden door reviewers en gebruikers geprezen om hun grondige bescherming, eenvoudige bediening en handige features, zoals het veilig online bankieren met de geïntegreerde BankGuard, de mogelijkheid om naleving het IT-beleid technisch af te dwingen met PolicyManager en de uitgebreide MobileDeviceManager, die uitkomst biedt bij het BYOD-dilemma van ondernemers. Ook het relatief nieuwe PatchManagement is een belangrijke tool in de strijd tegen cyberaanvallen en malware-infecties. Wist je dat vorig jaar bij 90% van de succesvolle infecties gebruik is gemaakt van een beveiligingslek in de geïnstalleerde software waar al een patch voor beschikbaar was, maar die nog niet geïnstalleerd was?"

Alle resellers zijn welkom

Kunnen alle resellers zich eigenlijk aansluiten bij G DATA? "Alle resellers die vol voor G DATA willen gaan wel. Bij ons is niet de hoogte van de omzet doorslaggevend voor welk niveau je bereikt binnen ons partnerprogramma, maar de tijd en aandacht die je voor ons merk hebt. Dus zelfs de allerkleinste resellers kunnen bij ons de hoogste status met de bijbehorende beste marges bereiken door alle trainingen te doorlopen en een focus voor G DATA te tonen", aldus Lijphart.

Resellers kunnen solliciteren bij G DATA door hun interesse kenbaar maken via www.gdata.nl of een e-mail sturen naar sales@gdata.nl met daarin hun contactgegevens.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!