Witold Kepinski - 30 augustus 2014

Intel Core i7-5960X processor Extreme Edition voor gamers

Intel onthult zijn eerste acht-core desktopprocessor, de Intel Core i7-5960X processor Extreme Edition. Deze CPU, met de codenaam Haswell-E, is gericht op power-users die het uiterste eisen van hun pc’s. Voor pc-freaks, gamers en content creators die het ultieme prestatieniveau willen, maakt Intels eerste desktopprocessor met 16 threads en nieuw DDR4-geheugen een snellere desktopsystemen mogelijk. De Intel X99-chipset is verbetererd met robuuste overklokmogelijkheden, aldus de leverancier.

Oculus Rift, Titan Fall

Op de Penny Arcade Expo (PAX) toont Intel wat deze nieuwe, high-performance krachtpatsers kunnen. Op de beursstand van Intel staan systemen van diverse fabrikanten die deze nieuwe processorfamilie benutten. Op deze computers draaien populaire games zoals Lucky’s Tale, Superhot met de VR-bril Oculus Rift, Dark Souls 2 en Titan Fall. Daar op voortbordurend demonstreert Intel ook gaming met live-streaming via Twitch, op een nieuw Intel Core Processor Extreme Edition-systeem. Gamers die live streamen kunnen dankzij acht cores genieten van high-definition streams van hoge kwaliteit, zónder dat dit ten koste gaat van hun gameplezier door vertragingen.

Thunderbolt 2 Ready

Veel van deze nieuwe desktopplatformen op basis van de Intel X99-chipset zijn ook voorbereid op Thunderbolt-aansluitingen. In combinatie met een Thunderbolt 2-insteekkaart maakt dit volgens Intel een snelle pc-verbinding van 20 Gbps mogelijk. Data-intensieve taken zoals het bewerken van 4K-videobeeld, het renderen van 3D-materiaal en het ontwikkelen van games profiteren enorm van de prestaties van Thunderbolt 2. Pc- en moederbordenfabrikanten fabrikant kunnen informatie geven over de compatibiliteit.

De drie versies zijn vanaf september verkrijgbaar, uiteenlopend van zes tot acht cores en van 389 tot 999 dollar. Deze nieuwe processors zijn ‘conflictvrij’, ofwel geproduceerd zonder gebruik van mineralen uit conflictgebieden.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!