Witold Kepinski - 02 september 2014

Toshiba Satellite Pro R50-B notebook voor MKB

Toshiba Information Systems Benelux introduceert de Satellite Pro R50-B: een nieuwe  39,6 cm (15,6”) laptop, speciaal ontworpen voor het MKB. De notebook is voorzien van vierde generatie Intel CoreTM i3 en i5-processors en Intel HD 4400-grafische kaart. Dit meldt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba Information Systems Benelux.

De Satellite Pro R50-B is zo ontworpen dat hij in alle opzichten voldoet aan de behoeften van het MKB, ook als het gaat om de beveiliging van de laptop zelf en de gegevens die erop staan. Met het oog daarop, heeft de Satellite Pro R50-B een serie Highly Accelerated Life Tests (HALT) ondergaan, uitgevoerd door het onafhankelijke Duitse testinstituut TÜV Rheinland. 

Om bedrijven tegen dataverlies te beschermen, zijn sommige modellen voorzien van de Trusted Platform Module (TPM). Deze beveiligingshardware zorgt ervoor dat gevoelige bedrijfsgegevens veilig lokaal kunnen worden opgeslagen. Aanvullende bescherming van gegevens wordt geboden door de HDD 3D-sensor, die de harde schijf stabiliseert bij vallen en stoten. Tevens is een 30-daagse proefversie van McAfee LiveSafe Security voorgeïnstalleerd om de laptop te beschermen tegen virussen en andere bedreigingen.

Het tegeltoetsenbord met numeriek keypad stelt gebruikers in staat productiever te zijn. Dankzij het glasheldere, niet reflecterende HD-scherm kunnen zij zich op hun zakelijke content concentreren, zonder bang te hoeven zijn verblind te worden, en e-mails schrijven of documenten creëren, ongeacht de omgeving waarin ze werken.

Voor het presenteren van content aan grotere groepen of voor gebruikers die externe beeldschermen willen aansluiten, zijn een full-size HDMI-poort en RGB voorhanden. Adapters zijn dus niet meer nodig. Dankzij de drie USB-poorten, waarvan twee USB 3.0-poorten voor snelle dataoverdracht, plus een SD-kaartslot hebben gebruikers de beschikking over alle functionaliteit die nodig is om de laptop aan kantoorapparatuur te koppelen en gegevens over te dragen. Ook zijn Bluetooth 4.0 en Gigabit of Wireless LAN toegevoegd om sneller toegang tot het netwerk te krijgen.

Optionele oplossingen
Verder is er een reeks optionele accessoires en oplossingen voor de Satellite Pro R50-B beschikbaar, zoals het universele dockingstation DynadockTM V3.0+3, waarmee de laptop via slechts één kabel verbonden kan worden met alle randapparaten waar gebruikers dagelijks mee werken. Dit geeft gemak en een opgeruimde werkplek. Met behulp van de Toshiba Cloud Client Manager (TCCM) kunnen gebruikers via een standaard webbrowser online en in real-time IT-devices in de gaten houden en beheren, zonder dat er geïnvesteerd hoeft te worden in servers en dedicated managementsoftware

Beschikbaarheid en prijzen
De Satellite Pro R50-B is vanaf nu leverbaar. Prijzen: vanaf 419,83 euro exclusief BTW.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!