Redactie - 19 september 2014

Connected Future Conference 2014 is een echt 'doe-congres'

Op 29 oktober 2014 organiseert het eSociety Platform - in samenwerking met de Gemeente Eindhoven en de Provincie Noord-Brabant - de Connected Future Conference 2014 (CFC2014). Deze conferentie is de opvolger van het Digitale Agenda Congres 2013 dat op 30 oktober 2013 in het Evoluon te Eindhoven werd gehouden.

Het Digitale Agenda Congres 2013 was een groot succes, aldus Karel Helsen directeur a.i. van het eSociety Platform. "Zowel de bezoekers als de congrespartners hebben aangegeven dit congres rondom digitalisering te willen continueren. De organisatie van het congres is als ‘schoolvoorbeeld’ van een goed congres betiteld, omdat alle sectoren bij de organisatie betrokken waren. De naamgeving is veranderd om meer recht te doen aan een van de doelstellingen van het congres, namelijk ‘in samenwerking de toekomst willen maken’. De CFC2014 is dan ook een echt ‘doe-congres’ en zal als zodanig gepositioneerd worden."

Het congres heeft een doelstelling: bezoekers uit de doelgroepen komen naar het congres om samen interactief de nieuwe toekomst te maken. "Daarnaast willen we zoveel mogelijk mensen inspireren en mobiliseren rond de digitaliseringmogelijkheden van Nederland", aldus Helsen. Hij vervolgt: "Naast een iplenair openingsprogramma met gastsprekers zullen we ingaan op actuele thema’s die gerelateerd zijn aan de Europese Horizon 2020 agenda, het nieuwe Europese financieringsprogramma voor onderzoek en innovatie. Deze thema’s worden ingeluid door inspirerende keynote speakers. Daarna gaan de bezoekers met elkaar aan de slag om zelf de toekomst te maken in een World Café setting. Het World Café is een innovatieve werkvorm om een levendige dialoog op te zetten rondom vragen die er echt toe doen."

De resultaten van de World Cafés worden gepubliceerd op de CFC2014 website en krijgen gedurende het jaar een vervolg in de vorm van geformeerde ‘Inner Circles’.  Deze Circles zijn discussiegroepen om de dialoog en activiteiten rondom een thema levend en productief te houden. De kick off van de Inner Circles vindt plaats op de CFC2014. Er zal een mix van communicatiemiddelen worden ingezet om de informatie-uitwisseling te verzorgen.

Ook krijgen drie start ups de kans hun business case te pitchen. Zij maken daarmee kans financiering in de wacht te slepen. De conferentie wordt afgesloten met een keynote speech van formaat, aldus Helsen.

Inschrijven kan via: www.esocietyplatform.nl

 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!