Wouter Hoeffnagel - 01 oktober 2014

IFS lanceert Global Cloud-oplossing met Microsoft Azure

ERP-leverancier IFS en Microsoft maken de beschikbaarheid van IFS Applications in de Microsoft Azure-cloud bekend. Klanten kunnen met de cloud-oplossing niet alleen hoge initiële kosten vermijden die normaal zijn voor on-premise oplossingen. Daarnaast stelt op de oplossing van IFS en Microsoft klanten in staat de inzetbaarheid van de ERP-omgeving te vergroten en de omvang van het aantal gebruikers in lijn te houden met de zakelijke groei.

De volledige suite van IFS Applications, inclusief Enterprise Resource Planning- (ERP), Enterprise Asset Management- (EAM) en Enterprise Service Management-modules (ESM) draait op Azure. Klanten die IFS Applications in de cloud willen gebruiken, kunnen Azure inzetten als Infrastructure as a Service (IaaS) en zelf het beheer van IFS Applications uitvoeren. Het is ook mogelijk IFS Applications gehost en beheerd als een dienst (SaaS) in te zetten. Het IaaS-aanbod is per direct beschikbaar. Het SaaS-aanbod met inbegrip van technische en applicatie-managed services, wordt in de komende zes maanden beschikbaar gesteld.

Natuurlijke fit
Mark Boulton, Chief Marketing Officer bij IFS: "De samenwerking met Microsoft voor de ontwikkeling van ons cloud-aanbod was een natuurlijke fit; niet alleen omdat we al lang partners zijn, maar nog belangrijker: omdat Azure het best is afgestemd op de behoeften van onze klanten. Onze klanten willen een betrouwbaar cloudplatform, dat ze snel in kunnen zetten om gebruik te maken van IFS Applications, in lijn met hun zakelijke behoeften. IFS staat voor flexibiliteit, dus is het erg aantrekkelijk om onze klanten de kracht van de nieuwe mogelijkheden te bieden. De oplossing is snel te implementeren en het gebruik van IFS Applications is eenvoudig uit te breiden naar nieuwe markten."

Mike Schutz, general manager Cloud Platform, Microsoft Azure bij Microsoft: "Cloudcomputing wordt steeds populairder bij bedrijven die geld willen besparen en de snelheid en efficiëntie willen verhogen. Zij hebben hiervoor een oplossing nodig die schaalbaar is. Het werk dat IFS doet met Azure stelt organisaties in staat om de kracht van de cloud te benutten en gebruik te maken van IFS Applications op een zeer schaalbaar platform.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!