Wouter Hoeffnagel - 30 september 2014

Ezwim voorkomt onverwacht hoge telecomrekeningen met Ezwim rTEM+

Ezwim, leverancier van Telecom Expense Management (TEM) technologie, lanceert Ezwim rTEM+. Ezwim rTEM+ (uitgesproken als Ezwim rTEM Plus) geeft gebruikers Real-Time inzicht in hun mobiele telecom verbruik en helpt hierdoor 'bill shock' voorkomen.

Bedrijven accepteren ‘bill schock’ volgens Ezwim niet langer. Het bedrijfsleven zou behoefte hebben aan een oplossing dat overmatig gebruik signaleert op het moment dat het gebeurt of zelfs voordat het gebeurt.
In het verleden waren facturen van mobiele providers berucht vanwege hun onvoorspelbaarheid.

All inclusive bundels
Veel bedrijven hebben bundels aangeschaft om deze onzekerheid te verkleinen. Echter, volledige “all inclusive” bundels zijn erg zeldzaam. Indien een gebruiker bijvoorbeeld een film download via een data card in het buitenland is de kans klein dat de provider deze kosten niet in rekening brengt. Het onverwacht hoge factuur dat hiervan het gevolg is wordt ook wel 'bill shock' genoemd.

De basis van de Ezwim rTEM+ oplossing is een App die eenvoudig op de meeste smartphones geinstalleerd kan worden. De App monitort het spraak en data verbruik en stuurt een samenvatting hiervan naar onze server. De servers stuurt vervolgens op basis van bedrijfsspecifieke regels Real-Time waarschuwingen naar de Telecom Manager en eindgebruiker. Deze waarschuwingen kunnen zowel proactief (drempel kan in de nabije toekomst worden overschreden) als reactief (drempel is overschreden) zijn. In situaties met een zeer hoog verbruik (zoals hierboven aangegeven bij het downloaden van een film) worden waarschuwing binnen enkele minuten verstuurd.

Mobiele vloot beheren
Ezwim rTEM+ werkt het beheer van de mobiele vloot automatisch bij. Zodra de oplossing is uitgerold onder alle werknemers, bouwt de Telecom Manager een up-to-date inventaris van alle in gebruik zijnde smartphones.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!