Wouter Hoeffnagel - 01 oktober 2014

Brocade lanceert nieuwe hardware en software voor Brocade MLX Series-routers

Brocade lanceert nieuwe hardware-modules en software voor de Brocade MLX Series-routers. Deze bieden de meest uitgebreide ondersteuning voor het inspelen op de toenemende vraag naar bandbreedte, grotere netwerken en vereiste prestaties. De producten bieden een naadloze route naar open, software-gedreven en programmeerbare netwerken die in de sector bekend staan als “The New IP”.

Veel bedrijven staan voor uitdagingen als het schalen van bestaande netwerkbandbreedte en het ondersteunen van toenemende aantallen gebruikers en apparaten. Dit vereist dynamische netwerken. Bedrijven hebben echter moeite de overstap te maken naar flexibelere software-gebaseerde infrastructuren. Deze uitdagingen overwinnen is volgens Brocade van cruciaal belang voor het succes van bedrijven, zeker indien bedrijven de overstap maken naar hybride cloudmodellen.

OpenFlow 1.3
Brocade heeft daarom een aantal verbeteringen doorgevoerd aan het Brocade MLXe carrier-class routing platform. Het platform biedt onder andere ondersteuning voor OpenFlow 1.3, met allerlei features om organisaties te helpen nieuwe applicatie- en gebruikers-specifieke diensten op veilige wijze op te zetten. De routers bieden ondersteuning voor zowel IPv4 als de opvolger IPv6. De modellen zijn gebaseerd op de Brocade VersaScale processor en gericht op zowel service providers als datacenters.

"Platformschaalbaarheid staat altijd hoog op onze agenda. Om deze schaalbaarheid te kunnen bieden kijken we continu naar de nieuwste en meest krachtige hardware. Brocade is al jaren onze vertrouwde leverancier van innovatieve hardware- en softwareoplossingen. We zijn dan ook verheugd hun nieuwste feature te selecteren voor ons platform", zegt Henk Steenman, CTO bij AMS-IX. "De Brocade MLXe past perfect in de rest van onze infrastructuur, dat bestaat uit een multivendor netwerk. De routers ondersteunen de bandbreedte die wij nodig hebben door de toenemende eisen aan ons eigen netwerk."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!