Redactie - 10 oktober 2014

Bob Metcalfe kondigt nieuwe innovatie aan: The Third Network

Recent heeft Bob Metcalfe, de wetenschapper die 50 jaar geleden Ethernet terloops uitvond in Palo Alto Research (PARC), een volgende generatie carrier ethernet aangekondigd: The Third Network.

Metro Ethernet Forum (MEF) is de stuwende kracht achter het harmoniseren en coördineren van de Ethernet ontwikkelingen. Het is dan ook logisch dat juist dit forum de nieuwe generatie introduceerde. Ethernet wordt de komende jaren de engine achter 75% van de zakelijke data transmissie. The Third Network is een zeer flexibel wereldwijd netwerk met georkestreerde diensten op basis van Network as a Service (NaaS).

Wat betekent dit voor de eindgebruiker?
Het Third Network levert gestandaardiseerde diensten en services op basis van een Software Defined Network (SDN) met daarin geïntegreerd Virtuele Machines die als virtuele netwerkfuncties (NFV) opereren. Dit betekend dat een qua hardware gestandaardiseerd netwerk via software flexibel wordt geconfigureerd voor specifieke diensten. Dit vervangt het handmatig patchen van hardware. Eindgebruikers kunnen daarmee een netwerk op maat bij hun service provider configureren, en een netwerkleverancier kan voor specifieke diensten parameters op maat aanbieden. Omdat alles in software gedefinieerd is, is de implementatie een kwestie van minuten in plaats van weken.

Service providers boren hiermee een nieuw bron van inkomsten aan, omdat zij hun klanten een netwerk op maat kunnen aanbieden en zeer dynamisch kunnen inspelen op veranderingen in de klantbehoefte. Ook is het mogelijk dienstverleners specifieke rechten (zoals QoS) aan elementen in de infrastructuur toe te wijzen, waardoor de service beter ondersteund kan worden. The Third Network sluit optimaal aan op de dynamische behoeften van klanten, de reductie van operationele kosten en de wens naar steeds kortere implementatie tijden.

Hans Steeman

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!