Witold Kepinski - 22 oktober 2014

Qi ict neemt strategisch belang in INOVATIV

Qi ict uit Delft heeft een strategisch belang genomen in INOVATIV. Qi ict zegt hiermee te transformeren van een security, networking en storage specialist naar system integrator. Dit meldt Albert Klene, ceo van Qi ict.

Het bedrijf geeft voortaan werk aan 125 mensen verdeeld over vijf locaties in Nederland en België. De verwachte gemeenschappelijke omzet in 2015 is 27 miljoen euro. INOVATIV is een Microsoft Cloud & Datacenter partner en in 2014 door Microsoft uitgeroepen tot winnaar van ‘Top Cloud Performer of the Year’ award – behoudt zijn identiteit en blijft zelfstandig opereren vanuit Amstelveen.

In de Microsoft ‘Mobile first, Cloud first’ visie leveren beide organisaties geïntegreerde oplossingen op het gebied van security, platform & productivity. Hybride cloud-oplossingen staan hierbij centraal. De nieuwe samenwerking sluit volgens Qi ict aan bij de visie van Microsoft, door Satya Nadella tijdens een recent Gartner Congres als volgt verwoord: “The definition of Hybrid Cloud is orchestration between clouds.”

Alex Hendrikse

De huidige directie van INOVATIV wordt per direct uitgebreid. Alex Hendrikse treedt toe als Managing Partner. Hij legt zich toe op Business Development. Maarten Goet, Managing Director bij INOVATIV: “De afgelopen jaren werd INOVATIV erkend om zijn kennis van en ervaring met Microsoft platforms als Windows Server, Hyper-V, System Center en Azure. Met de nieuwe Managing Director Alex Hendrikse – die als ondernemer veel ervaring heeft met Microsoft Productivity – kan INOVATIV klanten op beide gebieden bedienen met passende Microsoft oplossingen."

Security

Volgens Isabel Moll, Business Group Lead bij Microsoft Nederland, juicht deze nieuwe stap toe: “INOVATIV is een zeer belangrijke partner voor Microsoft. Door haar specialisatie op het Microsoft CloudOS kan het klanten uitstekend adviseren in het gebruik van System Center, Hyper-V, Azure (pack) en andere oplossingen in de omgeving en weet zij de waarde van deze Microsoft oplossingen zeer goed onder de aandacht te brengen bij onze klanten. INOVATIV is koploper als het gaat om kennis. Niet alleen doet INOVATIV mee aan speciale programma’s voor pre-releases van System Center, Hyper-V en Azure (pack), ook hebben ze zes MVP’s in huis, die direct contact hebben met onze ontwikkelteams in Redmond USA. Met de strategische samenwerking tussen Qi ict en INOVATIV wordt er meer waarde gecreëerd voor klanten onder andere op het gebied van security en connectiviteit voor (public) cloud oplossingen. Zoals Microsoft deze zomer heeft aangekondigd is en blijft security voor Microsoft een belangrijk focus gebied.”

Op 18 november kunnen partners en klanten die kennis en ervaring ervaren op Experts Live 2014, een jaarlijks evenement dat INOVATIV samen met de Microsoft communities organiseert.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!