Redactie - 24 oktober 2014

IBM en Microsoft bundelen krachten in de cloud

De cloudsoftware van IBM en Microsoft zal op elkaars cloudplatform aangeboden gaan worden. 'Dit om de klant de flexibiliteit te bieden om de software op tal van plaatsen te kunnen draaien'.

Concreet gebeurt dit door IBM's WebSphere applicatieserver, de MQ-messaging bus en de DB2-database beschikbaar te maken op Microsofts clouddienst Azure, en door Microsofts Windows Server en SQL Server aan te bieden op IBM Cloud. Daarnaast ondersteunt IBMj ook virtuele machines die gecreëerd zijn door middel van Microsofts virtualisatiesoftware Hyper-V. IBM en Microsoft gaan verder ook een .Net runtime ontwikkelen voor IBM's cloud-ontwikkelplatform Bluemix. Ook zal IBM zijn Pure Application Service, die het inrichten, uitrollen en beheren van een cloudinfrastructuur makkelijker maakt, tevens aanbieden op Azure.

Overstapproces
Om het overstapproces tussen de cloudplatformen te vergemakkelijken,  zullen de bestaande softwarelicenties kosteloos mee genomen kunnen worden van Azure naar IBM Cloud en vice versa. Azure-klanten zullen bij Micosoft bovendien naar rato van gebruik kunnen afrekenen voor de inzet van de IBM-componenten die daar beschikbaar zijn.

Ondersteuning
Tot op heden ondersteunde IBM al de nodige Microsoft-technologie via Softlayer, dat het in 2013 overnam. Via de Pure Application Service zullen klanten ook een hybride, Softlayer en Azure omspannende infrastructuur kunnen inrichten, zo garanderen IBM en Microsoft. 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!