Witold Kepinski - 30 oktober 2014

Accor implementeert Alcatel-Lucent Entreprise communicatie-infrastructuur

Alcatel-Lucent Enterprise heeft bekendgemaakt dat Accor een end-to-end geconvergeerde spraak- en data-infrastructuur heeft geïmplementeerd in drie belangrijke hotels van Accor in Nederland. De oplossing is gebaseerd op de Alcatel-Lucent Enterprise OpenTouch Suite voor het MKB. De hotelonderneming installeert nieuwe backbone-telefoniesystemen in Novotel Eindhoven, het nieuwe ibis hotel in Rotterdam City Centre en in het nieuwe Suite Novotel in Den Haag, als onderdeel van haar nieuwe hotelbouw- en renovatieprogramma.

De nieuwe end-to-end geconvergeerde infrastructuur voor spraak bestaat uit circa 150 poorten per gebouw en wordt volledig geïntegreerd met het bestaande gebouwbeheersysteem van Accor, zodat faciliteiten zoals de alarmsystemen en intercoms voor liften en voordeuren gekoppeld kunnen worden aan het telefoniesysteem. Doordat ook het vastgoedbeheersysteem van het hotel aan het telefoniesysteem is gekoppeld, kunnen telefoonlijnen vanuit de receptie worden geopend en gesloten en kan de facilitaire dienst de kamerstatus automatisch updaten. Er wordt simpelweg een code op de telefoon in de desbetreffende kamer ingevoerd. Als een gast gebruik maakt van de telefoon, worden de kosten automatisch in het frontofficesysteem gezet. Daarnaast kunnen gasten wake-up calls instellen via het vastgoedbeheersysteem. De naam en taal van de gast worden automatisch in het telefoonsysteem geprogrammeerd, zodat alle personeelsleden de gast op de juiste manier kunnen aanspreken.

Het contract volgt op een internationale overeenkomst door Accor Group S.A. waarbij Alcatel-Lucent Enterprise is aangewezen als de voorkeursleverancier voor horecaoplossingen. De implementatie wordt uitgevoerd door Proconnect, de nieuwe zakenpartner van Alcatel-Lucent Enterprise. Proconnect is een vooraanstaande Nederlandse leverancier van data- en telecommunicatieoplossingen voor hotels.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!