Witold Kepinski - 30 oktober 2014

NetApp introduceert nieuwe software, services en partnerschappen

NetApp introduceert nieuwe software, services en partnerschappen aan die datamanagement van meerdere clouds vereenvoudigen. Zo lanceert NetApp een nieuwe versie van het besturingssysteem NetApp clustered Data ONTAP, Cloud ONTAP, OnCommand Cloud Manager en NetApp Private Storage for Cloud.

Gecombineerd maken deze aanbiedingen (waarvoor patent is aangevraagd of die al gepatenteerd zijn) het klanten mogelijk de hybrid cloud in gebruik te nemen zonder de controle over hun data te verliezen. Ook hebben zij de keuze uit een mix van private- en public-cloudresources.

Clustered Data ONTAP 8.3 voor clouddatamanagement

Dankzij verbeteringen in het softwaregedefinieerde storagebesturingssysteem van de onderneming, clustered Data ONTAP, kunnen organisaties van elke grootte hun beschikbaarheid, performance en efficiency naar een hoger plan tillen, aldus NetApp. Nieuwe ondersteuning voor NetApp MetroCluster-software voor disasterrecovery biedt recovery zonder onderbrekingen na storingen in datacenters. Bedrijfskritische applicaties blijven functioneren bij calamiteiten of geplande uitval. De nieuwste versie van de software bevat performance-optimalisaties voor all-flash nodes, zodat klanten hun performance kunnen maximaliseren zonder uitgebreid datamanagement, beveiliging of flexibele dataverplaatsing. De nieuwe software biedt een hogere efficiency, waardoor de kosten van clustered Data ONTAP per gigabyte en per IOPS een hogere ROI opleveren.

Cloud ONTAP

Cloud ONTAP brengt de kracht van clustered Data ONTAP naar de public cloud. De eerste release van Cloud ONTAP combineert de kracht van een gevirtualiseerde software-only instantie van clustered Data ONTAP 8.3 met de schaalmogelijkheden van Amazon Web Services (AWS), aldus NetApp. Cloud ONTAP maakt gebruik van gepatenteerde NetApp-technologieën voor Non-Disruptive Operations, naadloze schaalbaarheid en efficiency en combineert deze met de on-demand computingvoordelen van cloudservices. Deze aanpak levert een consistente set dataservices in de gehele hybrid-cloudomgeving op. AWS is de eerste platformprovider met Cloud ONTAP-services in de cloudomgeving. Om klanten te helpen Cloud ONTAP te benutten, biedt NetApp verscheidene cloudvriendelijke en traditionele datacenterlicenties.

OnCommand Cloud Manager

OnCommand Cloud Manager maakt provisioning van clustered Data ONTAP-instanties tussen private cloud- en public-cloudproviders mogelijk. Een grafische gebruikersinterface biedt klanten en partners een overzicht van de hybrid-cloudomgeving en elimineert de complexiteit van storageconfiguraties en de verplaatsing van data van de ene locatie naar de andere.

NetApp Private Storage for Cloud

Daarnaast is NetApp Private Storage (NPS) for SoftLayer gelanceerd en heeft NetApp de nieuwe NetApp Private Storage for Cloud-lijn aangekondigd. Met NPS for Cloud kunnen klanten meerdere clouds gebruiken en de controle over hun data behouden op één NetApp-datastorageapparaat dat strategisch in bepaalde colocatiefaciliteiten is geplaatst. NetApp heeft de cloudconnectiviteit getest met een groot aantal Equinix-locaties en bepaalde andere colocatiefaciliteiten over de hele wereld. De cloudoplossing combineert cloudflexibiliteit met besparingen dankzij de performance, beschikbaarheid en het beheer van interne, vast aangewezen enterprisestorage. IBM-onderneming SoftLayer is de nieuwste cloudprovider die een samenwerking met NetApp is aangegaan met een NPS for Cloud-aanpak. Andere NPS for Cloud-oplossingen die momenteel verkrijgbaar zijn, zijn NetApp Private Storage for Amazon Web Services en NetApp Private Storage for Microsoft Azure.

Nieuwe services

De Enterprise Transformation Workshop for Cloud helpt klanten een beeld te vormen van de juiste cloudstoragestrategie voor een succesvolle overstap naar de hybrid cloud en deze strategie ook vorm te geven. Voor organisaties die de implementatie van de NetApp-technologie in hun infrastructuur willen optimaliseren, biedt NetApp de efficiency- en optimalisatieservice. Met deze service worden een uitgebreide statuscontrole en analyse uitgevoerd van de storage, om te anticiperen op overgangsproblemen en de performance te verbeteren. Bovendien vormen de migratieservice voor clustered Data ONTAP, de RapidData Migration QuickStart Service en zelfhulpmigratietools een hulpmiddel voor een soepele, eenvoudige overgang voor nieuwe en bestaande klanten die de overstap naar clustered Data ONTAP-software willen maken.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!