Redactie - 12 november 2014

Solaris-ecosysteem biedt resellers kansen

De introductie van release 11.2 van Oracle Solaris eerder dit jaar, maakte duidelijk dat de fabrikant blijft investeren in het OS. Oracle zet daarbij sterk in op maximale integratie van hardware, het besturingssysteem en applicaties. Dit nauw vertakte ecosysteem biedt VAR’s en service providers veel kansen.

Toen Oracle in 2010 Sun overnam, was de overtuiging in de ICT-markt dat het snel afgelopen zou zijn met Solaris, het operating system van Sun. “Niets is minder waar,” zegt Chris Armes, Vice President, Revenue Product Engineering, Systems bij Oracle. “We zijn niet met Solaris gestopt – en ook niet met de SPARC hardware van Sun. Integendeel: we deden met de overname een lange termijn investering en de keuze voor Solaris en SPARC was strategisch.”

Sun werd in de sector altijd als een technisch bedrijf gezien. “Dat is Oracle ook! Je kunt met iedereen in het hoge management heel technisch inhoudelijke discussies hebben. R&D is over de hele breedte ontzettend belangrijk voor het bedrijf.” Ellison liet zich eerder al uit over SPARC. "Toen we Sun kochten, dachten mensen dat SPARC traag was en dat we de hardware nooit op snelheid zouden kunnen krijgen. Maar we hebben veel meer gedaan dan dat! We zijn onze concurrenten voorbij gestreefd!”

Marktpositie Solaris sterker

Volgens Armes wordt er jaarlijks veel geld geïnvesteerd in het verder ontwikkelen van de hardware, software en applicaties en hij meent dat het marktaandeel van Solaris bewijst dat de markt die inspanningen waardeert. De positie van SPARC/Solaris wordt sterker, door de integratie van de verschillende onderdelen van de stack: “we werken met geïntegreerde ontwikkelteams, waarbij ontwikkelaars van de SPARC chipset en hardware, continu in contact staan met de software-ontwikkelaars en de mensen die aan de applicaties – zoals de database – werken.” De Vice President geeft aan dat het weliswaar een complexe operatie is, met name om de chipset-ontwikkeling af te stemmen op de activiteiten van de andere teams, maar dat dit wel leidt tot een optimaal geïntegreerde combinatie van producten. “De samenwerking tussen de verschillende onderdelen is op een organische manier in het geheel geïntegreerd. Het zijn niet aparte facties die tegen elkaar aanliggen.”

Hij verwijst naar een statement van onderzoeksbureau Gartner, dat stelt dat cloud computing geheel nieuwe verwachtingen creëert voor wat betreft enterprise-class infrastructuursoftware. “Waar voorheen het bieden van de onderdelen – het besturingssysteem, virtualisatie en networking – een prima uitgangspunt was, verwachten zakelijke klanten die een private cloud willen bouwen, nu steeds meer een geïntegreerde oplossing.” Op dat gebied kunnen resellers een rol spelen, doordat ze kunnen adviseren over de verschillende onderdelen van een oplossing, of juist de complete stack aanbieden.

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!