Redactie - 21 november 2014

Gaan public cloud-aanbieders het moeilijk krijgen?

Gaan public cloud-aanbieders het moeilijk krijgen? Steve Brazier, CEO van Canalys, voorspelt van wel. Of het klopt? Dat hangt er van af over wie we het hebben. Amazon wellicht wel, maar voor Microsoft of Google zou het wel eens mee kunnen vallen, simpelweg omdat hun infrastructure-as-a-service (IaaS) slechts de basis is voor de aanvullende diensten die ze bieden.

Laten we de situatie analyseren aan de hand van een aantal stellingen.

1. Een groeimarkt is nu eenmaal vaak (nog) niet rendabel

Terecht merkt Brazier op dat de public IaaS-aanbieders nu vooral bezig zijn met het scoren van meer omzet. De markt groeit snel en het is belangrijk voor spelers om zo groot mogelijk deel van de taart te pakken. Wie volume wil creëren, moet investeren.

2. De adem is lang

Echter, zowel Amazon, Microsoft als Google zijn niet afhankelijk van de omzet van hun IaaS-diensten, dus ze kúnnen ook op prijs concurreren zonder dat ze ook maar een beetje in gevaar komen.

3. Uiteindelijk wint de toegevoegde waarde

De behoefte aan cloud-oplossingen groeit zo exponentieel, dat de IaaS-markt de komende jaren nog mee zal blijven groeien. De concurrentie op prijs zal alleen nog maar toenemen, omdat zowel consumenten als bedrijven op zoek blijven naar de goedkoopste aanbieders.

Er is wel een tweedeling aan het ontstaan die het verschil zal maken: aanbieders als Google en Microsoft hebben aanvullende functionaliteiten bovenop hun IaaS-aanbod en zien de cloud als een middel om producten als Google Apps en Office 365 aan te bieden. De marge op deze producten is groter dan op IaaS zonder aanvullende services; als Amazon (AWS) hier niets bovenop biedt, blijft het bedrijf concurreren op prijs in een markt met een lage marge.

4. Het kanaal wordt door IaaS in elkaar gedrukt

De rol van distributeurs in het IT-kanaal komt door IaaS onder druk te staan. Aan de ene kant zorgen lage marges ervoor dat de bedrijfsketen in elkaar wordt gedrukt, maar ook het licentie-model heeft gevolgen voor de channel. Als IT-dienstverlener hoeven we geen software-licenties meer af te nemen, wat de rol van distributeurs onder druk zet. Tegelijkertijd wordt de consultancy-rol van dienstverleners belangrijker, omdat we in de cloud eenvoudiger bedrijfsprocessen kunnen vertalen naar specifieke toepassingen op maat - en hergebruiken.

Een goed voorbeeld daarvan is een ERP-implementatie met een koppeling met CRM en SharePoint: in de cloud kunnen we die niet alleen eenvoudiger en efficiënter bouwen, maar vervolgens ook als best practice aanbieden bij andere klanten.

De constatering dat public cloud-aanbieders het lastig gaan krijgen, is dus slechts een deel van een grotere ontwikkeling: die van een verschuivende markt. Deze verschuivingen zullen voor iedereen gevolgen hebben: voor cloud-aanbieders, het kanaal en de dienstverleners. Het is uiteindelijk de toegevoegde waarde die je kunt bieden aan de eindgebruiker die bepaalt wie de langste adem heeft.

Wiebe de Boer, directeur van ilionx

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!