Witold Kepinski - 21 november 2014

Schneider Electric werft volop nieuwe MKB-partners

Schneider Electric, leverancier van power, koeling, Data Center Infrastructure Management (DCIM) en Data Center Facility Management (DCFM) zet stevig voet aan de grond bij het MKB. Zo hebben zij de laatste maanden ruim 300 nieuwe MKB-partners geworven. En daarmee is het einde nog lang niet in zicht. Wat heeft het concern aan MKB-partners te bieden?

Peter van Broekhoven, channel sales manager IT business bij Schneider Electric, zegt dat Schneider Electric graag zaken doet met IT-resellers die een focus hebben op het MKB of een specifieke regio in Nederland. “We hadden in Nederland al ruim 150 actieve partners met wie we nauw samenwerken. Daarnaast hebben we 1.600 resellers die onze producten inkopen bij de IT-distributeurs Ingram Micro, Copaco en Tech Data. Nu hebben we in totaal 300 resellers aangetrokken die zich speciaal gaan inzetten op de verkoop van onze producten in het MKB.” Van Broekhoven doelt hiermee op oplossingen uiteenlopend van geruisloze serverkasten tot geavanceerde managementsoftware voor IT-infrastructuur. 

Nieuwe resellers gezocht

Ondanks het feit dat het aantal resellers de afgelopen tijd fors is gestegen, zoekt Schneider Electric nog altijd enthousiaste resellers, vervolgt Van Broekhoven. “Het gaat hierbij om diverse partijen: van partners die alleen een UPS nodig hebben, tot value added resellers die complete oplossingen leveren en alles wat ertussen zit.  Zo zijn we onlangs een nauwe samenwerking aangegaan met SLTN.”

“Schneider Electric heeft zijn partners veel te bieden, aldus Van Broekhoven. We voeren een duidelijk en interessant channelbeleid. Resellers kunnen bijvoorbeeld hun deals registreren via een deal opportunity registratie. Dat helpt, want dan krijgen ze gelijk een kickback fee. Wanneer je een interessant project hebt, is het mogelijk hier een special bid voor aan te vragen. En als je in de dealer-locater van Schneider Electric staat, heb je een aanzienlijk grotere kans om nieuwe klanten binnen te halen. Vaak zijn eindgebruikers op zoek naar een dealer in hun regio.”

StruxureWare for Data Centers

Schneider Electric biedt het MKB verschillende oplossingen en producten. Zoals StruxureWare for Data Centers, waarmee het MKB zijn datacenter op elk gewenst niveau kan managen. Zo kunnen zij de gehele fysieke infrastructuur meten en real-time monitoren. Denk hierbij aan aspecten zoals de voeding, koeling en omgevingsbewaking. Met behulp van deze gegevens kan een organisatie bepalen wat de gezondheid van hun datacenter is. “Onze oplossing helpt vaak kritieke IT-omgevingen betrouwbaarder, efficiënter, productiever, veiliger en duurzamer te maken”, aldus Van Broekhoven. “Daarnaast verkopen we deze oplossing met name via het partnerkanaal. Het is namelijk een oplossing dat weinig toelichting vereist, dus is er geen specifieke kennis van een partner voor nodig.”

NetShelter CX

Ook de NetShelter CX biedt kansen voor het partnerkanaal. Het gaat hierbij om een geluiddichte serverruimte in een box. De gestandaardiseerde oplossing is specifiek ontwikkeld voor vestigingen en kleine kantoren die behoefte hebben aan een speciale serverruimte, maar te kampen hebben met een gebrek aan ruimte of budget. Deze kast is zeer geluidsarm en daardoor te gebruiken in een kantooromgeving. NetShelter is daarnaast energie-efficiënt en gebaseerd op het plug&play-principe. De serverkast met fysieke fysieke infrastructuur past bovendien in een FlexPod van NetApp. Lees hierover meer in het FlexPod-artikel dat we eerder hebben gepubliceerd.

Wilt u ook uw dienstverlening op het gebied van serverruimtes of datacenters uitbreiden? Partijen die interesse hebben in deelname in het speciale MKB-partnerprogramma kunnen contact opnemen met het APC-partnerteam via nlsales@schneider-electric.com of telefonisch via +31 23 554 0070.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!