Witold Kepinski - 21 november 2014

Carly Fiorina overweegt namens Republikeinen mee te doen aan Amerikaanse presidentsverkiezing 2016

Carly Fiorina overweegt namens de Republikeinse partij mee te doen aan Amerikaanse presidentsverkiezing in 2016. Dit zei ze tijdens het NBC programma 'Meet The Press' op vragen van presentator Chuck Todd.

Fiorina werkte bij Oracle en was ceo van HP (foto) tussen juli 1999 en februari 2005. Daar kreeg ze te maken met conflictenm onder andere met de families van HP-oprichters William Hewlett en Dave Packard. Ze fuseerde HP en Compaq in 2002 waarbij een overnamebedrag was gemoeid van 22 miljard dollar. De directieraad van HP nam in 2005 afscheid van Carly Fiorina.

Carly Fiorina is nu actief is als politica voor de Republikeinse partij. Net als haar opvolger Meg Whitman slaagde ze er niet in om gouverneur van California te worden. Maar de topvrouw heeft grenzeloze ambities en gaat net als Democratische rivaal Hillary Clinton mogelijk voor het presidentschap.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen worden elke vier jaar gehouden en vinden plaats volgens de stipulaties die hiervoor in de Grondwet van de Verenigde Staten worden uiteengezet.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!