Witold Kepinski - 26 november 2014

Sogeti lanceert Data Quality-as-a-Service

Tijdens het grootste Business Intelligence & Information Management symposium van ons land lanceert Sogeti Data Quality-as-a-Service. Een dienst waarmee organisaties de kwaliteit van hun data kunnen borgen zonder investeringen te hoeven doen in de nieuwste technologie en inzet van extra mankracht.

De IT-dienstverlener biedt Data Quality-as-a-Service aan met software vanuit de cloud of op locatie bij de klant. Daarbij wordt betaald op basis van werkelijk gebruik van de dienstverlening in plaats van een vaste prijs voor softwarelicenties per maand. Volgens marktanalist Gartner kan Data Quality-as-a-Service meer dan 10 miljoen euro per jaar besparen in organisaties waar gemiddeld 18 medewerkers verantwoordelijk zijn voor het beheren van datakwaliteit.

De organisaties die gebruik maken van Data-Quality-as-a-Service krijgen van Sogeti opgeschoonde data op basis van de uitgangspunten die desbetreffende bedrijven of instellingen bepalen. Het type software dat Sogeti gebruikt, is gebaseerd op de wensen van de klant. De IT-dienstverlener heeft ruime ervaring met verschillende datakwaliteitsproducten en kan daardoor snel en eenvoudig de meest geschikte software in de cloud selecteren. Organisaties kunnen er ook voor kiezen om eigen technologie op eigen locatie in te zetten voor Data-as-a-Quality diensten. In dat geval is investering in softwarelicenties al gedaan, en wordt de dienstverlening betaald naar werkelijk gebruik.

“Met Data quality-as-a-Service profiteert de klant van de voordelen van een SaaS-oplossing die tegelijkertijd volledig op maat wordt aangeboden. De kwaliteit van data maakt meer dan ooit het verschil tussen het succes of falen van marketinginspanningen. We krijgen dan ook steeds meer vraag naar dit type dienstverlening,” zegt Chris Vlaanderen, Directeur Business Intelligence & Analytics van Sogeti.

Veertiende BI-symposium
Dataquality-as-a-Service werd gelanceerd tijdens het jaarlijkse BI & IM symposium dat Sogeti op 24 en 25 november 2014 organiseert in samenwerking met marktanalist Ovum. De veertiende editie van dit evenement is met meer dan 600 bezoekers inmiddels uitgegroeid tot het grootste BI-symposium van ons land. Deze bijeenkomst in het Spant! in Bussum wordt ondersteund door alle vooraanstaande leveranciers op het gebied van BI & Analytics zoals IBM, Oracle, Software AG, Microsoft, HP, Pyramid Analytics, Information Builders, Systemation, Jaspersoft, ITG, Cubeware, Cloudera en K&A software.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!