Witold Kepinski - 26 november 2014

Dell introduceert de PowerEdge C4130 high performance computing (HPC) server

Dell introduceert de PowerEdge C4130 high performance computing (HPC) server. Deze nieuwe server biedt een hoge GPU/accelerator-dichtheid.

Voor moderne HPC wordt gebruikgemaakt van een combinatie van (serieel werkende) CPUs en (parallel werkende) GPUs. Met zijn hoge dichtheid van GPUs is de PowerEdge C4130 in staat om zelfs de meest veeleisende workloads te versnellen, zo beweert Dell. De kant-en-klare oplossing sluit aan bij de behoefte van organisaties die met steeds hogere eisen aan HPC worden geconfronteerd. Samen met de andere HPC-oplossingen en -servers van Dell stelt de nieuwe server onderzoeksorganisaties, ICT-bedrijven, industriële ondernemingen en financiële instellingen in staat om sneller tot resultaten te komen, die hen een concurrentievoordeel opleveren

De PowerEdge C4130 is volgens Dell een flexibele rackserver, speciaal ontwikkeld voor een snellere verwerking van de meest veeleisende HPC-workloads. Het is een 1U-server met Intel Xeon E5-2600v3 processors die tot vier GPU’s/accelerators biedt. De PowerEdge C4130 kan zelfstandig meer dan 7,2 teraflops verwerken en biedt een prestatie/watt-verhouding tot 4,17 gigaflops per watt. Klanten kunnen hierdoor hun applicatieprestaties en productiviteit optimaliseren. Tegelijkertijd hebben ze minder last van ruimtebeperkingen in het datacenter en gebruiken minder energie, aldus Dell.

De PowerEdge C4130 is verkrijgbaar in vijf configuraties die de flexibiliteit bieden om te voorzien in de wisselende eisen van HPC-workloads. Dit is mede mogelijk door het gebruik van innovatieve technologie van NVIDIA en Intel. De PowerEdge C4130 combineert tot twee Intel Xeon E5-2600v3-processors, 16 DIMM’s met DDR4-geheugen en tot twee 1,8 inch SATA SSD boot drives in een oplossing die slechts 1U aan rack-ruimte in beslag neemt. Met tot maar liefst vier 300W Intel Xeon Phi-coprocessors of NVIDIA Tesla GPU-versnellers staat de PowerEdge C4130 garant voor een optimale verwerking van de meest complexe en intensieve workloads, zo belooft Dell.

De Dell PowerEdge C4130 is vanaf 2 december 2014 verkrijgbaar.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!