Witold Kepinski - 06 december 2014

IBM sluit een partnership met Linux container specialist Docker

IBM sluit partnership met Linux container specialist Docker. IBM zal aan zijn klanten en via partners de Docker container Linux-technologie aanbieden voor het bouwen en laten werken van applicaties. Dat gaat onder andere via de IBM Cloud Marketplace.

Bluemix

IBM heeft al een beta release van IBM Containers, een versie van de Docker container service, gelanceerd. IBM Containers wordt geleverd als onderdeel van het IBM Bluemix applicatie development Platform-as-a-Service (PaaS). Bluemix wordt aangeboden vanuit een IBM SoftLayer Infrastructure-as-a-Service (IaaS).

Docker Linux-gebaseerde container technologie levert gevirtualiseerde applicaties die altijd werken en niet afhankelijk willen zijn van bepaalde OS, hardware en software infrastructuren. Hierdoor kan applicatie ontwikkeling sneller worden uitgevoerd.

De basis van de Docker technologie is verkrijgbaar als open source project. Docker Inc is een bedrijf die betaalde versies van de software ontwikkeld, zoals Docker Hub Enterprise.

Docker, dat 40 miljoen dollar aan kapitaalinjectie heeft ontvangen, hield onlangs zijn DockerCon EU conferentie in Amsterdam.

WK

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!