Redactie - 19 december 2014

Atos neemt de ITO-activiteiten van Xerox over

Atos neemt de ITO-activiteiten van Xerox over voor een bedrag van 1,05 miljard dollar. Ook wordt zij de belangrijkste IT-leverancier van Xerox. Door deze overeenkomst is Atos in staat haar ITO-capaciteiten naar een hoger niveau te tillen, onder meer door het inzetten van Xerox expertise op het gebied van BPO en documentmanagement.

Xerox realiseerde in 2014 een omzet van ongeveer 1,5 miljard dollar. Het bedrijfsonderdeel op het gebied van ITO heeft 9.800 medewerkers in 45 landen in dienst, van wie 4.500 personen werkzaam zijn in de Verenigde Staten en ruim 3.800 medewerkers in India, de Filippijnen en Mexico. Het ITO-team van Xerox komt eveneens in dienst van Atos. De bestaande ITO-klanten van Xerox krijgen op internationaal niveau toegang tot IT-ondersteuning door Atos en haar aanbod van IT-services.

Als resultaat van de acquisitie versterkt Atos haar geografische aanwezigheid en haar vermogen om Europese en Amerikaanse klanten wereldwijd te ondersteunen. Dit is een aanvulling op haar aanbod van diensten en technologieën op het gebied van cloud services, big data, cyber-security en High Power Computing.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!