Witold Kepinski - 19 december 2014

Red Hat boekt flinke omzetstijging

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de financiële resultaten aan van het derde kwartaal van het boekjaar 2015 dat afliep op 30 november 2014.

De totale omzet in het derde kwartaal bedraagt 456 miljoen dollar, een toename van 15 procent in in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder of 18 procent op basis van constante valuta. De omzet afkomstig uit abonnementen bedraagt 395 miljoen dollar, een toename van 15 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder of 18 procent op basis van constante valuta. De nettowinst daalde van 52 naar 48 miljoen dollar.

“Reeds elf achtereenvolgende kwartalen realiseren we sterke omzetgroei omdat we onze strategische relatie met klanten blijven versterken en uitbreiden”, aldus Jim Whitehurst (foto), President en CEO van Red Hat. “Cloud computing en big data trends zorgen voor een toenemende vraag naar opensourcetechnologieën. Wij geloven dat ons marktleiderschap in de opensourcemarkt gecombineerd met het brede portfolio van de Open Hybrid Cloud-technologieën een sterke basis zijn om meer marktaandeel in het cloud-enabled datacenter te realiseren.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!