Witold Kepinski - 20 december 2014

IT-bedrijven ondersteunen Serious Request van 3FM

Van 18 tot en met 24 december 2014 is de Grote Markt in Haarlem het podium voor de jaarlijkse actie Serious Request van 3FM. Net als de vorige jaren kunnen de uitzendingen ook dit jaar weer live gevolgd worden. 

Cisco steunt de actie van 3FM voor het achtste achtereenvolgende jaar, met netwerkcomponenten voor het Glazen Huis, waaronder switches, draadloze toegangspunten en video-encoder/decoders om de beelden van de locatie in Haarlem in HD-kwaliteit door te zenden naar Hilversum.

Eurofiber levert de benodigde glasvezelverbinding van de locatie naar Hilversum, NPO levert de internetverbindingen en alle IT diensten; United verzorgt de middelen voor HD-televisieregistratie, zowel tijdens de actieweek als tijdens de eindshow op 24 december.

De snelle dataverbinding wordt ook gebruikt voor de ondersteuning van de activiteiten van het call center, waar de telefoontjes en berichten voor 3FM Serious Request worden afgehandeld. De hoge snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van de verbinding en het netwerk zorgen ervoor dat alle soorten informatie probleemloos tegelijkertijd uitgewisseld kunnen worden – van audio en video tot internet en telefonie.

Hybride Cloud platform

IS Group, Nederlandse speler in cloud computing en IT Services, levert Serious Request ook dit jaar het platform om het evenement in 360 graden beelden via internet uit te zenden. De provider zet voor het derde jaar op rij kosteloos haar Hybride Cloud computing platform IS HyperGrid in voor de actie. Dankzij deze oplossing kan Serious Request het aantal gelijktijdige online bezoekers onbeperkt voorzien van de online uitzending van het evenement. De organisatie van Serious Request verwacht dit jaar meer dan 700.000 bezoekers op locatie en een veelvoud aan online bezoekers. In 2013 bracht de actie meer dan 12 miljoen euro op.

Jan Willem des Tombe, chief executive officer van IS Group: “IS Group staat 100% achter de doelen en acties van Serious Request. Het is voor ons een grote eer dat we voor het derde jaar op rij met onze partner YellowBird dit evenement ook een beetje mede mogelijk mogen maken. Ook geeft dit ons de kans om de kracht van ons HyperGrid Cloud computing platform te kunnen demonstreren. Wij zetten ons onvoorwaardelijk in om ervoor te zorgen dat de online uitzendingen van Serious Request een groot succes worden”.

Actie voor slachtoffers seksueel geweld

Het goede doel waarvoor de DJ’s zich dit jaar tijdens de elfde editie van Serious Request voor inzetten, is het vragen van aandacht voor vrouwen en meisjes, die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld. Wereldwijd wordt een op de vijf vrouwen verkracht, gedwongen tot seks of op een andere wijze seksueel misbruikt in haar leven. In conflictgebieden zijn vrouwen extra kwetsbaar omdat seksueel geweld als een vernederend wapen wordt ingezet. Ook dit jaar gaan de DJ’s in samenwerking met het Rode Kruis voor een recordbedrag. 3FM Serious Request is een gezamenlijke actie van 3FM en het Rode Kruis.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!