Witold Kepinski - 23 december 2014

Meer omzet uit nieuwe licenties en SaaS voor Infor

Infor, een leverancier van bedrijfssoftware, maakt bekend dat de omzet uit licenties en abonnementen in het tweede kwartaal van boekjaar 2015 in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder 15 procent is toegenomen op basis van de actuele wisselkoers en 17 procent op basis van constante valuta. Exacte omzet en winst/velies cijfers worden niet gegeven.

De omzet afkomstig uit licenties en abonnementen op basis van de non-GAAP boekhoudmethode nam met 14 procent toe op basis van de actuele wisselkoers en 16 procent op basis van constante valuta. De verklaring hiervoor ligt onder andere in het hoge aantal verkochte licenties en de sterke vraag naar Software-as-a-Service (SaaS). De operating income marge en Adjusted EBITDA winstmarge bedragen respectievelijk 17 en 28 procent. Infor verwelkomde 764 nieuwe klanten in het kwartaal.

De omzet uit licenties en abonnementen in het boekjaar 2015 en de non-GAAP omzet uit licenties en abonnementen namen toe met respectievelijk 19 en 18 procent. De cloud business nam met meer dan 200 procent toe. De salesproductiviteit is met 32 procent gestegen sinds het fiscale jaar startte.

CloudSuite

Dit is voor Infor het tweede opeenvolgende kwartaal van jaar-op-jaar SaaS-groei met driedubbele cijfers. Afgelopen maart kondigde het bedrijf Infor CloudSuite aan, de eerste groep branchespecifieke cloud suites die beschikbaar zijn via de Amazon Web Services (AWS)-cloud.“Meer dan 25 miljoen mensen gebruiken de Infor cloud-applicaties en de branchespecifieke certificeringen in de gezondheidszorg, luchtvaart & defensie en overheid,” zegt Pam Murphy, COO van Infor. 

Infor heeft in de eerste helft van boekjaar 2015 in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder de R&D-uitgaven verhoogd met dubbele cijfers, aangezien het bedrijf blijft investeren in innovatie. Infor heeft in de laatste 3 jaar meer dan 400 nieuwe producten en 16.000 verbeteringen uitgebracht. Bijna 4.000 ontwikkelaars ontwikkelen bij infor zakelijke applicaties.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!