Redactie - 25 december 2014

ElasticSearch introduceert tool voor analyse van big data

Het Californische ElasticSearch, dat onder leiding staat van de Nederlandse ceo Steven Schuurman, introduceert een open source en cloudgebaseerde RESTful Search Engine tool voor analyse van big data. Deze tool wordt intern geïnstalleerd die snel data opzoekt zoekt.

ElasticSearch, dat een kantoor heeft in Los Altos en Amsterdam, zegt bedrijven te helpen om hun gestructureerde en ongestructureerde gegevens te analyseren en er een 'business value' uit halen. Dat doet ElasticSearch met open source gebaseerde Apache Lucene die bestaat uit drie modules. Die bestaat teneerste uit Kibana, een tool voor gegevensvisualisatie en data mining, gegevens die zowel kunnen komen van de gebruikers als van machines. Ten tweede is er ElasticSearch die wordt gebruikt om gegevens op te slaan en die draait op Apache Lucene. Ten derde is er de tool Logstash om gegevens te verzamelen voordat ze worden gereinigd en verrijkt en geformatteerd in JSON.

Marvel

ElasticSearch basseert zijn businessmodel op verschillende connectoren en plug-ins (Marvel voor het beheer en de controle van de cluster ElasticSearch) voor zoekopdrachten naar gegevens en interne applicaties, logging analytics (voor fraudedetectie bijvoorbeeld) of de analyse van medische gegevens.

Klantreferenties van ElasticSearch zijn het Office européen des brevets, de Société Générale en Dailymotion in Frankrijk, het Nederlandse Tom-Tom, het Duitse sociale netwerk Xing.

Teus Molenaar i.s.m. Datanews

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!