Redactie - 30 december 2014

Test: Toshiba Satellite Pro R50-B-109 review met Windows 7

Als je op zoek gaat naar een nieuwe laptop is de kans heel erg groot dat je thuiskomt met een machine voorzien van Windows 8.1. Dat is niet voor iedereen handig, zeker niet in de zakelijke wereld, waar vaak gestandaardiseerd is op een oudere versie van, in het bijzonder Windows 7. Voor dat probleem levert Toshiba met de Satellite Pro R50-B-109 een betaalbare oplossing.

2,15 kilo weegt hij en binnen dat gewicht krijg je een laptop met een eenvoudig zwart uiterlijk, een 15,6 inch scherm met een matte afwerking en gewoon nog een dvd-brander. Nee, dit is geen laptop waar iemand zijn hoofd voor omdraait als je er mee aan het werk bent. Het is een alledaags apparaat, zonder bijzondere fratsen, een werkmachine. De plastic buitenkant is ook niet opmerkelijk en vergelijkbaar met de meeste andere modellen in deze prijsklasse. Want ondanks dat dit model uit de Satellite Pro-serie komt, heeft hij een gemiddelde prijs van zo’n 559 euro.

Voor dat geld krijg je dus een laptop met Windows 7 voorgeïnstalleerd. Windows 7 Professional wel te verstaan. Aan de onderkant van de laptop vind je echter een sticker van Windows 8 Pro. Vreemd? Niet echt, want als je kiest voor Windows 8 Pro kun je gebruikmaken van de downgraderechten en dat heeft Toshiba in dit geval alvast voor je gedaan. In de doos vind je ook een setje schijfjes voor als je ooit toch nog eens zou willen overstappen.

Lees meer over de test op Hardwareinfo.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!