Witold Kepinski - 07 januari 2015

CES 2015: Dell biedt nieuwe XPS, Alienware, Venue, Inspiron pc's en monitoren

Dell kondigt tijdens de CES 2015 in Las vegas een uitgebreide reeks producten van de XPS, Alienware, Venue, Inspiron en het monitoraanbod van Dell.

XPS 13 en 15

De nieuwe Dell XPS 13 is een 13 inch notebook en voorzien van een randloos beeldscherm. De XPS 13 wordt geleverd met Windows 8.1 en is de best presterende notebook in zijn formaat.  De batterij gaat na één oplaadbeurt tot 15 uur mee. Het optionele UltraSharp Quad HD+ infinity display met rdunne schermranden van 5,2 mm biedt een resolutie van 5,7 miljoen pixels. De XPS 15 is uitgerust met een UltraSharp 4K Ultra HD touchscreen.

Alienware 15 en 17

De Windows-laptops Alienware 15 en 17 zijn nieuwe toevoegingen van de Dell gaming-systemen. Beide laptops zijn voorzien van de geavanceerde technologieën waar gamers blij van worden, zoals optionele Intel Core i7 quad core-processors en een grafische kaart van het type NVIDIA GTX 980m. De systemen zijn bovendien compatibel met de Alienware Graphics Amplifier. De Alienware 15 en 17 zijn meer dan 20 procent dunner dan hun voorgangers en zijn voorzien van krachtige componenten zonder prestatiebeperkingen. Hun grafische kaarten kunnen desgewenst op 100 procent van hun nominale vermogen draaien. Modellen met Intel Core i7-processors zullen zelfs automatisch overklokken zodra ze worden aangesloten op de los verkrijgbare Alienware Graphics Amplifier.

De nieuwe Alienware 15- en 17-laptops voorzien in de behoeften van elke gamer en zijn ontwikkeld met het oog op prestatievermogen en schaalbaarheid, of de gebruiker nu thuis gebruik maakt van de Alienware Graphics Amplifier ter ondersteuning van een commandocentrum of onderweg behoefte heeft aan een hoog aantal frames per second (FPS). Het merk Alienware staat bekend om hoogwaardige materialen en een superieure gebruikservaring. Bij de productie van de notebooks zijn onder meer koper, aluminium en koolstofvezelcomposieten gebruikt om een robuust en prestatiegericht mechanisch ontwerp te waarborgen.

Dell Venue 8 7000-tablet

De Venue 8 7000-tablet, die vorig jaar september werd onthuld tijdens het Intel Developer Forum (IDF), zal over een paar weken verkrijgbaar zijn in een select aantal Europese landen. De tablet combineert verschillende primeurs: het is met 6 mm de dunste tablet ter wereld, is voorzien van de Intel Atom-processor uit de Z3500-reeks en biedt het beste beeldscherm dat een tablet momenteel te bieden heeft, in de vorm van een 2560x1600 randloos OLED-display.

De Venue 8 7000-tablet is de eerste tablet met een geïntegreerde Intel RealSense Snapshot Depth Camera, die voor elke foto een dieptekaart opslaat. Gebruikers kunnen met behulp van de meegeleverde applicatie Dell Gallery hun foto’s met veel grotere flexibiliteit bewerken. Dit is mogelijk dankzij selectieve filtering- en refocus-mogelijkheden, waarmee de helderheid van individuele objecten op de voor- of achtergrond kan worden gewijzigd of de focus opnieuw kan worden ingesteld op elk gewenst onderdeel van de foto. Gebruikers kunnen daarnaast simpele lineaire of ruimtemetingen uitvoeren voor foto’s. Ze kunnen bijvoorbeeld de lengte van een sofa meten of het aantal vierkante meters van een kamer. De Dell Gallery organiseert foto’s in slimme albums en brengt foto’s van Dropbox, Picasa en Facebook onder op een centrale locatie. Deze worden automatisch gesorteerd op basis van tijdslijn, geografie of gezichtsherkenning. De Venue 8 7000-tablet is een van de boeiendste en meest innovatieve apparaten die Dell ooit heeft afgeleverd en werd bekroond met de ‘Best of Innovation’-prijs tijdens de 2015 CES Innovation Awards.

Dell Inspiron 7000 en 5000-reeks

Dell voegt opmerkelijke nieuwe oplossingen toe aan zijn Inspiron-reeks, zoals de Inspiron 15 7000-reeks Windows-laptop, die bekroond werd met een 2015 CES Innovation Award. Het systeem is voorzien van nieuwe vijfde generatie Intel Core-processors en leverbaar met een optioneel 4K UHD touchdisplay. Dit is het scherpste en helderste beeldscherm uit de geschiedenis van de Inspiron-reeks. Het 4K Ultra HD-display biedt gebruikers een heldere kijkervaring met een brede gezichtshoek, en is daarmee bij uitstek geschikt om onderweg films te kijken of foto’s of video’s te bewerken. De ultramobiele notebook uit de Inspiron 15 7000-reeks kenmerkt zich door een strak en lichtgewicht ontwerp, zodat gebruikers overal van 4K-resolutie kunnen genieten aldus Dell.

Intel RealSense 3D Camera Front F200

Dell introduceert daarnaast de innovatieve Intel RealSense 3D Camera Front F200 als onderdeel van de all-in-one desktop Inspiron 23. Deze 3D-camera biedt nieuwe interactiemogelijkheden voor gamen, entertainment, samenwerken en ontwikkelen van content. Gebruikers kunnen uit een uitgebreide bibliotheek nieuwe apps downloaden naar de Intel App Showcase om zo te profiteren van de mogelijkheden voor dieptemeting die de camera te bieden heeft. Ze kunnen spelen met handgebaren in de apps en de Intel RealSense 3D Camera Front F200 inzetten voor toepassingen als 3D-scannen en 3D-printen[5]. De Inspiron 15 5000-reeks is daarnaast voorzien van nieuwe vijfde generatie Intel Core-processors, die garant staan voor een optimaal prestatie- en reactievermogen. De batterijwerkduur bedraagt bijna acht uur, en de desktop kenmerkt zich daarnaast door een dun (22,7 mm) en licht (2,68 kilo) ontwerp.

De laptops uit de Inspiron 5000- en 7000-reeks maken gebruik van de beeldschermtechnologie True Color, die bijdraagt aan kraakheldere beelden en levensechte kleuren. True Color biedt gebruikers een keuze uit verschillende profielen, zodat ze de kleurtemperatuur, levendigheid en tinten van de beelden op het scherm kunnen aanpassen aan het omgevingslicht (tl-buis, gloeilamp enzovoort) op de locatie waar zij hun laptop gebruiken. Zowel de laptops uit de Inspiron 5000- als 7000-reeks zijn voorzien van de nieuwe, uiterst nauwkeurige touchpads van Dell, die garant staan voor een soepele bediening op touchscreen-niveau.

Dell UltraSharp 34-monitor

De gebogen Dell UltraSharp 34-monitor U3415W werd in augustus 2014 voor het eerst onthuld tijdens de Pax Prime en is nu officieel verkrijgbaar. Gebruikers kunnen gaming en multi-tasking naar een nieuw niveau tillen dankzij het gebogen panoramische scherm, dat de zintuigen prikkelt met een WQHD-resolutie met ongekend detailniveau. Met een omvang van 34 inch en een beeldverhouding van 21:9 biedt de U3415W een ideaal formaat voor een gebogen monitor. Het scherm zorgt voor een optimaal gezichtsveld en vraagt om minder oogbewegingen, hetgeen resulteert in een comfortabeler kijkervaring dan bij een plat scherm. De geïntegreerde speakers met een vermogen van 18 Watt zorgen voor een rijk geluid en dompelen de gebruiker nog verder onder in de digitale belevingswereld. Connectiviteitsopties bieden ondersteuning voor verschillende apparaten, zodat content op nog meer schermen kan worden weergegeven, aldus Dell.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!