Witold Kepinski - 09 januari 2015

Winvision Voice sluit zijn SIP-platform rechtstreeks aan op Zorgring en SURFnet

Winvision Voice, de gespecialiseerde telecomaanbieder van ICT-dienstverlener Winvision, heeft zijn SIP-platform rechtstreeks aangesloten op Zorgring en SURFnet.

Door die aansluiting kunnen zorg- en onderwijsinstellingen die gebruik maken van Zorgring en SURFnet direct via die beveiligde en besloten omgevingen hun huidige telefonieomgeving koppelen met de SIP-diensten van Winvision Voice. Hiermee worden deze instellingen in staat gesteld om op een veilige manier en tegen lage kosten gebruik te maken van een uiterst betrouwbare koppeling met het openbare telefonienetwerk.

Zorgring is het beveiligde platform dat zorgverleners gebruiken voor het digitaal uitwisselen van gegevens over patiënten. SURFnet is de geavanceerde en beveiligde ICT-infrastructuur die onderwijsinstellingen in heel Nederland in staat stelt kennis te delen en samen te werken. Winvision Voice heeft nu vanuit het eigen SIP-platform een directe koppeling gemaakt met beide netwerkomgevingen. De verwachting is dat het Winvision Voice-platform in de loop van volgend jaar op meer private netwerken zal worden aangesloten.

De aansluiting bij SURFnet en Zorgring heeft volgens IT Strategy Consultant Hans van Zonneveld van Winvision Voice een aantal voordelen. “De directe koppeling biedt een gegarandeerde bandbreedte voor spraaktoepassingen en minimale vertraging in het netwerk. Omdat de verbinding niet via internet verloopt is het risico op ongewenste indringing vrijwel uitgesloten. Zorginstellingen die via Zorgring en onderwijsinstellingen die via SURFnet onze telecomdiensten afnemen, hebben bovendien lagere kosten voor de benodigde bandbreedte en kunnen eventueel ook gebruik maken van de mogelijkheden om vaste telefonie te integreren met mobiele telefonie.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!