Witold Kepinski - 19 januari 2015

IDC: Nutanix en Simplivity staan aan top in hyperconverged systems markt

Nutanix is de leider in de markt voor hyper-geconvergeerde systemen, gevolgd door Simplivity. Dit staat te lezen in het onderzoek IDC MarketScape: Worldwide Hyperconverged Systems 2014 Vendor Assessment. Hierbij worden leveranciers op maximaal één product beoordeeld op basis van strategie en capaciteiten, zo meldt The Register.

Geconvergeerde systemen bestaan uit servers, storage, netwerkapparatuur en virtule machines (vm’s) in een doos. Het gaat hierbij op data-infrastructuuroplossing met een goede schaalbaarheid.

Lijstje

Volgens IDC biedt Nutanix de beste oplossing, daarna volgt de OmniCube oplossing van Simplivity. Andere grote leveranciers zijn Scale Computing, EMC (mogelijk ScaleIO), VMware (mogelijk EVO:RAIL) en Pivot3. Onderaan het lijstje staat Maxta dat onder andere sinds kort Cisco UCS servers in zijn oplossing gebruikt in combinatie met VMware.

Het rapport van IDC gaat niet op details in omdat dat eerst moet worden gekocht voor 15.000 dollar. Niet op het lijstje staan Dell, HDS, Fujitsu, IBM, Gridtore (HCA oplossing) en HP (200-HC StoreVirtual appliance).

http://executive-people.nl afbeelding

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!