Witold Kepinski - 20 januari 2015

D-Link introduceert ShareCenter+ 4-Bay Cloud Network Storage Enclosure NAS voor MKB

D-Link introduceert met de ShareCenter+ 4-Bay Cloud Network Storage Enclosure (DNS-340L) een NAS met veel opslagcapaciteit voor zowel thuisgebruik als het midden- en kleinbedrijf.

De DNS-340L biedt gebruikers op afstand toegang tot een veilige persoonlijke cloud voor het opslaan, streamen en delen van bestanden en media. Dankzij ondersteuning van mydlink portal en de gratis mydlink Access-NAS app kunnen gebruikers waar ook ter wereld bij hun meest belangrijke gegevens.

De vier drive-bays ondersteunen 6TB hard-drives en bieden tot 24TB opslagcapaciteit. Dit betekent voldoende ruimte voor honderdduizenden documenten, video, muziek en foto’s. Met library-toepassingen zijn bestanden te organiseren en te indexeren.

Twee Gigabit Ethernet aansluitingen garanderen snelle dataoverdracht en bieden zekerheid bij uitval van een van de aansluitingen (failover). USB 3.0 poorten garanderen een snelle dataoverdracht van aangesloten externe opslagapparaten. Bovendien ondersteunt de mydlink Access-NAS app two-way data syncing zodat gebruikers altijd toegang hebben tot de meest recente data op zowel hun ShareCenter als pc of portable apparaat, zoals een smartphone.

Zero Configuration-functionaliteit

De DNS-340L is volhems de leverancier gebruiksvriendelijk dankzij D-Link’s Zero Configuration-functionaliteit. Het apparaat wordt automatisch gedetecteerd en geconfigureerd bij gebruik met een compatibele D-Link Cloud Router en is dan automatisch beschikbaar via de mydlink app of online portal.

Met behulp van de zogenaamde “ad-on interface” kunnen de gebruikers nog meer functies toevoegen zoals D-Link’s Surveillance Center voor het opslaan van video via D-Link ip-camera’s. Daarnaast zijn cloudplatformen zoals Google Drive en Dropbox compatible met de DNS-340L.

Zakelijk gebruik

Terwijl de ShareCenter+ 4-Bay Cloud Network Storage Enclosure beschikt over mydlink, wat vooral populair is onder consumenten, is het apparaat ook geschikt als zakelijke oplossing. Om te garanderen dat er geen gegevens verloren gaan, ondersteunt de DNS-340L verschillende harde schijf standen (Standard, JBOD en RAID 0, 1, 5, 10, 1 + 0). Bovendien hoeft de gebruiker geen expert te zijn om de configuratie die het meest geschikt is voor de werkzaamheden in te stellen. Data wordt verder beschermd door de geïntegreerde volume versleuteling. In het geval van een kapotte drive is het via hot-swap om de kapotte schijf te vervangen zonder dat de NAS afgesloten hoeft te worden wat weer invloed heeft op de toegang voor gebruikers. Dankzij iSCSI-ondersteuning kan de NAS ook dienen als opslag voor zakelijke servers.

De ShareCenter+ 4-Bay Cloud Network Storage Enclosure (DNS-340L) is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 299 euro inclusief BTW.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!