Witold Kepinski - 21 januari 2015

Kloof tussen perceptie en realiteit van beveiliging tegen cyberdreigingen

Het Cisco 2015 Annual Security Report, dat informatie geeft over cybersecurity-dreigingen en trends, signaleert dat het voor organisaties nu ‘alle hens aan dek’ is om zich te verdedigen tegen cyberaanvallen.

Aanvallers zijn beter geworden in het misbruiken van gaten in de beveiliging om ontdekking te voorkomen en zo met hun kwaadaardige activiteiten onder de radar te blijven. De verdedigers, te weten de security-teams, moeten voortdurend de aanpak verbeteren om hun organisaties te beschermen tegen cyberaanvallen die steeds geavanceerder worden. Dit wordt verder gecompliceerd door de geopolitieke drijfveren van de aanvallers en door conflicterende lokale wet- en regelgeving rond de bescherming en van versleuteling data, en de plaats waar data zich moeten bevinden.

Fred Noordam (foto), Area Manager BeNeLux Security bij Cisco: “Veel organisaties hebben cybersecurity weggestopt in IT-afdelingen. Maar het moment is aangebroken dat iedereen binnen de organisatie moet bijdragen aan security, van de raad van bestuur tot en met de individuele gebruikers. We maakten ons zorgen over DDoS-aanvallen, nu moeten we ons ook zorgen maken over vernietiging van bedrijfsinformatie. We waren ooit bezorgd over diefstal van intellectueel eigendom, nu moeten we bezorgd zijn over uitval van bedrijfskritische diensten. Onze tegenstanders worden steeds beter in het misbruiken van kwetsbaarheden en kunnen aanvallen goed verbergen. Security moet standaard ingebouwd zijn beschermen en tegen alle mogelijke aanvallen. Dat betekent dat de technologie ook met dit doel ontworpen en gebouwd moet zijn. Ook online diensten moeten tegen aanvallen bestand zijn. Dat alles moet nú gebeuren om onze toekomst veilig te stellen. Daarvoor is leiderschap, samenwerking en verantwoordelijkheid vereist, in een mate die we in ons segment niet eerder hebben gezien.”

Het volledige Cisco Annual Security Research rapport is hier te vinden: www.cisco.com/go/asr2015.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!