Witold Kepinski - 22 januari 2015

HP helpt scholen bij digitalisering onderwijs

HP kondigt nieuwe oplossingen aan voor studenten, leerkrachten en studieomgevingen. Deze bestaan uit assessment technologie, hardware en softwareproducten en trainingen.

De aankondiging omvat de volgende producten:
HP National Education Technology Assessment (NETA)
HP onderwijstablets en notebooks (Education Editions)
HP School Pack Software voor HP onderwijs tablets en notebooks
HP onderwijs cloud producten
Link technologie voor onderwijs
HP onderwijstechnologie cursussen voor leerkrachten

HP’s aankondiging van nieuwe onderwijstechnologie ondersteunt de mobility benadering van het bedrijf voor de zakelijk markt door technologie en service te bieden voor volledig mobiele oplossingen. De nieuwe, speciaal voor het onderwijs uitgevoerde producten, zijn onderdeel van HP’s doelgerichte oplossingen voor het vereenvoudigen van de lesprocessen.

Na intensieve samenwerking met scholen rondom onderwijstechnologie, biedt HP tevens het HP National Education Technology Assessment (NETA) programma, ontworpen voor duurzame inzet van technologie in het onderwijs en het beoordelen van de impact van technologie op scholen. Het programma helpt de beste aanpak ontwikkelen en helpt een omgeving te creëren waarin studenten maximaal presteren. Daarnaast controleert deze technologie of studenten niet alleen aanwezig zijn, maar daadwerkelijk iets leren.

HP Education Editions producten

HP Education Editions (EE) zijn gebouwd om de beproeving van alledaags academisch gebruik te weerstaan. Daarnaast bieden ze batterijcapaciteit die een volledige schooldag meegaat1. Ze zijn ontworpen om te studeren met het nieuwe HP School Pack, een set innovatieve tools die instructies verbeteren en actief gebruik in het onderwijs stimuleren.

HP Education Editions: nieuwe, robuuste designs ontworpen voor scholen; batterijen voor gebruik tijdens een volledige schooldag; Windows en Android besturingssystemen; WLAN2 en WWAN opties3 en een scala aan multimedia connectiviteit voor studeren in een projectomgeving.

De HP Pro Tablet 10 EE en HP Pro Slate 10 EE Tablets zijn gebouwd voor ruig gebruik op scholen en om valpartijen te doorstaan. Tevens hebben ze een IP52 certificering voor bescherming tegen stof en vocht. Beiden tablets zijn voorzien van een 10-inch (25.4cm) diagonaal HD touch anti-glare schermen met een reeks aan optionele studieaccessoires zoals een geïntegreerde stylus en een keyboard base met snoer tegen zeer scherpe prijzen.

De HP ProBook 11 EE notebook is afgewerkt met gegoten industrieel rubber, deze notebook kan dus tegen een stootje. De hoeken, grips en randen zijn vervaardigd uit het nieuwe materiaal voor een stevige en lichtgewicht constructie. De krachtige en veelzijdige HP ProBook 11 EE behaalt Intel Core prestaties en is optioneel voorzien van een Touch screen, dit zorgt voor een krachtigere ervaring ten opzichte van netbooks.

De tablet en notebook HP Education Editions worden geleverd met een scala aan instructie-, management- en aanvullende tools genaamd HP School Pack. Het HP School Pack is verankerd in HP Classroom Manager Student Edition, waarmee leerkrachten les kunnen geven, PC’s in de klas kunnen managen, en gemakkelijk met studenten kunnen communiceren. Het HP School Pack bestaat uit: HP Classroom Manager Student Edition, een jaar Absolute Data Protection Basic voor de bescherming van devices en data van studenten7, het Oxford Advanced Learners woordenboek, OverDrive inclusief een bibliotheek met eBooks en audiobooks samengesteld voor HP, en PASCO SPARKVue.

HP Stream 11 Pro

HP Cloud apparaten zijn mobiel, betaalbaar en eenvoudig te beheren. De HP Stream 11 Pro Education en HP Chromebook familie (HP Chromebook 11 en HP Chromebook 14) zijn geprijsd met het oog op onderwijs en in staat om vlekkeloos via de cloud te werken. De HP Stream 11 Pro draait op Windows 8.1 Pro, en biedt tot 8 uur werktijd. Professioneel IT personeel op scholen kan deze “cloud-first” producten eenvoudig beheren dankzij Microsoft Windows Intune en Active Directory.

Link technologie voor het onderwijs

Link technologie biedt een interactieve en kosten efficiënte verbinding tussen print en digitaal dankzij HP’s aanbod in augmented reality tools. Door een device dat verbonden is met het web simpelweg boven tekst en andere studiematerialen te houden kunnen studenten nieuwe leermethodes ervaren zoals interactieve apps, instructievideo’s en referentiematerialen. De technologie biedt video uitleg van kernbegrippen, assessments van studenten en interactief delen van projecten. De feedbackloop voor studenten stimuleert adaptief leren dankzij gepersonaliseerde content voor verbetering van de studieresultaten.

Wereldwijd online trainingen voor bestuur & en leerkrachten

HP kondigt ook een nieuw, wereldwijd trainingsprogramma aan voor ministers van onderwijs, bestuurders en leerkrachten. HP PISA (Program International Student Assessment) is een tool voor doceren en studeren die aan de internationale assessment standaarden voldoet. Daarnaast biedt de tool mini trainingen in PISA wiskunde, PISA Wetenschapen en PISA lezen die leerkrachten helpen de PISA standaard zo goed mogelijk te beheersen en technologie zo goed mogelijk te integreren in hun lessen. HP levert ook op maat gemaakte cursussen aan regionale en nationale overheden die flexibiliteit bieden in het volgen van geplande of zelfstudiecursussen. De nieuwe online cursussen zijn hier te vinden: www.hp.com/go/teach.

Prijzen en beschikbaarheid

De HP Pro Tablet 10 EE Education Edition Tablet is naar verwachting in februari beschikbaar in Nederland. Adviesprijzen beginnen bij €319
The HP Pro Slate 10 EE Education Edition Tablet is naar verwachting in februari beschikbaar in Nederland. Adviesprijzen beginnen bij €289
The HP ProBook 11 Education Edition notebook is naar verwachting in april beschikbaar in Nederland. Adviesprijzen beginnen bij €379
The HP Stream 11 Pro Education is naar verwachting in februari beschikbaar in Nederland. Adviesprijzen beginnen bij €229

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!