Witold Kepinski - 23 januari 2015

IS Group (ISG) koopt desktop en applicatie provider Xtended

IS (internedservices) Group (ISG), speler in cloud computing en IT services, neemt desktop en applicatie provider Xtended over. Dit bedrijf – een dochteronderneming van RDC Group - biedt een portfolio van werkplek -en business applicaties uit de cloud.

“Met deze overname breiden wij onze leidende positie in de markt verder uit. De innovatieve propositie van RDC Xtended en het complete portfolio van met name financiële en HR applicaties betekent een sterke uitbreiding van onze hosted desktop propositie DeskHub welke wij in 2014 al met meer dan 80 procent hebben laten groeien” aldus Jan Willem des Tombe (foto), chief executive officer van IS Group.

HyperGrid 

De ondernemingen gaan na een migratieperiode verder vanuit het kantoor van IS Group in Purmerend en onder de naam IS Group. De dagelijkse leiding blijft ongewijzigd in handen van directeuren Jan Willem des Tombe en Arjan Steevels. Met de acquisitie van RDC Xtended versterkt IS Group haar positie in de Nederlandse markt en bouwt zij haar aandeel in de Desktop-as-a-Service markt verder uit. De DeskHub solution van IS Group wordt verrijkt met de werkplek –en business applicaties van RDC Xtended en de capaciteit van het onderliggende platform wordt sterkt uitgebreid. De klanten en partners van RDC Xtended kunnen dankzij de krachtenbundeling gebruikmaken van de HyperGrid (hybride cloud computing platform) en CrossNet (connectiviteit) solutions van IS Group en kunnen terugvallen op het sterke portfolio managed services welke het bedrijf biedt.

Schaalvergroting

Jan Willem des Tombe: “In een markt waar technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, geloven wij dat schaalvergroting en innovatie essentieel zijn om voorop te blijven lopen. Hierdoor kunnen wij onze klanten optimaal ondersteunen met de nieuwste technologie. Om die reden maken strategische acquisities die direct bijdragen aan het resultaat, onderdeel uit van onze strategie. De toevoeging van RDC Xtended aan ons portfolio levert ons zowel extra schaal als een belangrijke verdere uitbreiding van een van onze snelgroeiende proposities. Wij verheugen ons zeer op deze krachtenbundeling”.

René Louter, CEO van RDC Group, vult aan: "IS Group biedt met haar focus op Cloud en IT Services en brede en innovatieve portfolio hele goede mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. Om exact deze redenen worden wij zelf ook klant bij IS Group en gaan we een verdere samenwerking aan”.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!