Witold Kepinski - 29 januari 2015

Pure Storage ondersteunt VMware vCenter Site Recovery Manager en vSphere Web Client plug-in

Pure Storage, leverancier van solid state-arrays, introduceert een nieuwe Storage Replication Adapter (SRA) voor VMware vCenter Site Recovery Manager (SRM) en een vernieuwde VMware vSphere Web Client plug-in. In combinatie met de arrays van de Pure Storage FlashArray 400-serie bieden deze oplossingen een betere opslag- en virtualisatiebeheer ervaring, uitgebreide bescherming tegen uitval en schaalbare beschikbaarheid voor VMware-omgevingen, aldus Pure Storage.

De vernieuwde plug-in, die een integratie met de Purity Operating Environment van FlashArray biedt, stelt VMware-beheerders in staat om opslag beschikbaar te stellen binnen de vSphere-beheerinterface en snel en opslagservices te bieden die zijn geoptimaliseerd voor een betere beschikbaarheid en prestatie van virtuele machines (VM's). De nieuwe Pure Storage SRA biedt native integratie tussen replicatie, snapshots en Protection Policies van Purity FlashRecover en VMware vCenter SRM. Hiermee worden de mogelijkheden van Purity voor lokale gegevensbescherming uitgebreid om direct algehele bescherming van VM's en vSphere-clusters te bieden.

Storage Replication Adapter voor VMware vCenter SRM

De Pure Storage SRA biedt native array replicatie en bescherming ter ondersteuning van VMware VCenter Site Recovery Manager (SRM). Deze integratie vereenvoudigt disaster recovery door gegevensbescherming en failover/failback-processen te automatiseren. SRM policies kunnen worden getest en gevalideerd zonder het productieapplicaties of arrayreplicatie te verstoren waardoor continuïteit wordt gewaarborgd en een eenvoudig middel wordt geboden om te voldoen aan vereisten ten aanzien van compliance.

De Pure Storage SRA voor VMware SRM stelt klanten in staat om de volgende functies uit te voeren: het bieden van een geautomatiseerde standaard policy voor gegevensbescherming en replicatie voor een volledig vSphere-cluster;het bieden van verschillende policies voor gegevensbescherming en replicatie voor vSphere-datastores en datastore-clusters; het bieden van centrale gegevensbeschermings processen met gecentraliseerde rapportage; het ondersteunen van replicatie tussen ongelijke Pure Storage FlashArrays; het automatiseren van failover en failback van vooraf gedefinieerd SRM-disaster recovery policies; het testen en valideren van disaster recovery policies zonder verstoring van productiesystemen of arrayreplicatie.

De Pure Storage SRA voor vSphere SRM is Certified VMware Compatible voor versies 5.5, 5.8 en toekomstige versies. Zowel de Pure Storage SRA als Purity FlashRecover zijn nu zonder extra kosten beschikbaar. Klanten kunnen deze gratis downloaden op my.VMware.com of de Pure Storage Community.

Vernieuwde plug-in voor VMware vSphere Web Client

Pure Storage heeft zijn VMware vSphere Web Client plug-in vernieuwd om gebruikers van VMware een nog grotere operationele flexibiliteit en verhoogde prestatie en beschikbaarheid van applicaties voor virtuele machines te bieden. Met de vernieuwde plug-in kunnen VMware-beheerders Purity FlashRecover Protection Policies van het FlashArray gebruiken om op snapshots gebaseerde back-ups en replicatie te automatiseren, wat - in combinatie met vCenter SRM - een eenvoudige en robuuste end-to-end-oplossing voor gegevensbescherming biedt. Beheerders van gevirtualiseerde systemen zullen ondervinden dat het hiermee eenvoudiger is om opslag en VM's beschikbaar te stellen en tegelijkertijd de FlashArray instellingen voor performance en beschikbaarheid te optimaliseren.

De Pure Storage vSphere Web Client- plug-in stelt klanten in staat om de volgende functies uit te voeren direct vanuit Vmware vSphere: automatiseren van het aanmaken van nieuwe datastores voor vSphere-hosts en -clusters; het automatisch vergroten van de datastore capaciteit; het automatiseren en waarborgen van optimale instellingen voor opslag performance en -beschikbaarheid; het bieden van FlashRecover-snapshot- en replicatie policies voor vSphere-clusters en -datastores; het monitoren van opslag performance en capaciteit.

De vernieuwde Pure Storage Web Client plug-in is volledig compatibel met VMware vSphere-versie 5.1 en hoger en met toekomstige versies. De plug-in wordt zonder kosten aan klanten beschikbaar gesteld en wordt volgende maand met Purity 4.1.1 meegeleverd.

WK

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!