Witold Kepinski - 30 januari 2015

VMware vCloud Air biedt Google Cloud Platform Services aan

VMware kondigt veen uitbreiding aan van zijn overeenkomst met Google waarbij ze bedrijven meer toegang geven tot publieke cloud-diensten via VMware vCloud Air. Als onderdeel van deze overeenkomst wordt het Google Cloud Platform nauw geïntegreerd met vCloud Air. Zakelijke klanten krijgen hierdoor toegang tot bepaalde cloud-diensten op VMware's hybride cloud-platform.

Bestaande VMware vCloud Air-klanten zullen naar verwachting later dit jaar toegang hebben tot de nieuwe diensten, op grond van hun huidige service-contract en bestaande netwerk-interconnect. Ze betalen alleen voor de Google Cloud Platform-diensten die ze consumeren. De twee bedrijven kondigen ook aan dat ze de mogelijkheden onderzoeken van uitgebreidere management-ondersteuning voor Google Cloud Platform binnen VMware's vRealize Cloud Management Suite. 

De eerste reeks van Google Cloud Platform-diensten die beschikbaar komen op vCloud Air zijn onder andere:

Google Cloud Storage - Google's gedistribueerde, laaggeprijsde object storage-service

Google BigQuery - Een real-time big data analytics-service die geschikt is voor het snel uitvoeren van ad-hoc business intelligence-query's binnen grote pools van data

Google Cloud Datastore - schema-less, document-based NoSQL database-service met automatische schaalbaarheid en volledige transactionele integriteit

Google Cloud DNS - Een wereldwijd gedistribueerde low-latency DNS-service

Murali Sitaram, managing director, Global Partner Strategy & Alliances, Google: "Als gevolg van deze overeenkomst zijn zakelijke klanten in staat hun VMware cloud-omgevingen te combineren met de beveiliging, schaalbaarheid en prijs-prestatieverhouding van Google's publieke cloud. Deze is gebouwd op dezelfde infrastructuur die Google in staat stelt om miljarden zoekresultaten binnen milliseconden uit te voeren."

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!