Witold Kepinski - 03 februari 2015

Qlik Branch biedt open API voor ontwikkelaars en open source communities

Qlik, speler in Data Discovery, lanceert Qlik Branch. Dit platform – ontwikkeld voor ontwikkelaars en open source communities – biedt iedereen  toegang tot de open API's (Application Programming Interface) van Qlik Sense en QlikView.

Door het beschikbaar stellen van de broncode biedt Qlik partners, klanten en fans een plek om samen te werken en ideeën uit te wisselen. Hierdoor kan iedereen eenvoudig integraties realiseren met eigen toepassingen en andere webtechnologieën.

Daarnaast geeft Qlik Branch inzicht in hoe andere organisaties Qlik Sense inzetten om websites, visualisaties en applicaties te bouwen. Alle projecten worden gedeeld onder een open source licentieverlening. Hierdoor kunnen gebruikers niet alleen hun eigen oplossingen maken en delen, maar kunnen ze ook kosteloos oplossingen en extensions met de volledige broncode downloaden. Oplossingen gedeeld binnen Qlik Branch hebben geen officiële Qlik ondersteuning, zoals wel is vereist in certificeringen op Qlik Market. Het Qlik Developer Relations team staat paraat om het delen en uitwisselen van ideeën te ondersteunen,aldus het bedrijf.

Qlik Branch is nu live en heeft meer dan 2000 geregistreerde gebruikers en 100 projecten met onder andere extensies, mash-ups en web-applicaties. Qlik Branch is te bereiken via branch.qlik.com.

WK

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!