Witold Kepinski - 03 februari 2015

Lenovo wordt minder afhankelijk van pc-business

Lenovo zag in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet met 31 procent stijgen naar 14,1 miljard dollar. De brutowinst bedroeg 348 dollar maar is met 15 procent naar 274 dollar bijgesteld vanwege kosten die gemaakt zijn voor de overnames van Motorola en System X onderdelen.

Lenovo is door de overnames minder afhankelijk van de pc-business geworden. Dat was eerst 81 procent van de totale omzet, maar nu 65 procent. 24 procent van de omzet komt uit de verkoop van mobiele producten en 9 procent van enterprise oplossingen.

Yang Yuanqing (foto), ceo van Lenovo, zegt dat Motorola en de IBM Systems X onderdelen een groot momentum hebben waarmee het bedrijf verder kan groeien. Lenovo is verder pc-marktleider. De taak ligt nu meer te groeien op het gebied van smartphones waar het hevig moet concurreren tegen andere Chinese leveranciers en Apple.

Naar verluidt werkt Lenovo verder aan een nieuwe online merknaam Shenqi en is het in gesprek met de Marvell Technology Group, leverancier van storage en netwerk hardware oplossingen.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!