Redactie - 04 februari 2015

Rackspace ondersteunt Managed Microsoft SQL Server 2014

Rackspace gaat de Microsoft SQL Server 2014 In-Memory Online Transaction Processing (OLTP) en AlwaysOn Availability ondersteunen. Klanten kunnen nu Rackspace Database Administrator-diensten (DBA-diensten) gebruiken om bestaande workloads snel te migreren of te upgraden naar de SQL Server 2014 In-Memory OLTP in de Rackspace Managed Cloud. Klanten kunnen hierdoor snel de prestaties opschalen, betere database-consolidatiedichtheid realiseren en de total cost of ownership verlagen.

Rackspace heeft op dit moment meer dan 10.000 compute instances met Microsoft SQL Server draaien op zijn private- en public clouds. Door In-Memory OLTP te combineren met managed high availability, helpt Rackspace klanten om OLTP workloads tot 30 keer te versnellen en maximale uptime te bieden. Rackspace DBA-diensten bieden database-beheerders en database-architecten een eenvoudige prijsstelling en meerdere niveaus van Fanatical Support. Voor een fractie van de kosten van een full-time database beheerder (DBA), biedt Rackspace specialisten die 24x7x365 beschikbaar zijn voor snelle migraties, upgrades en blijvend onderhoud van In-Memory OLTP.

Dankzij de Managed Private Cloud op het Microsoft Cloud Platform en de ingebouwde Database-as-a-Service-mogelijkheid, kunnen klanten profiteren van een volledig beheerde, fysiek geïsoleerde private cloud-omgeving. Hierdoor zijn klanten in staat om snel SQL Server 2014-databases in de lucht te krijgen. Daarnaast kunnen klanten hun hoge beschikbaarheid (high availability) en disaster recovery-mogelijkheden versterken, door te kiezen uit een groeiend aantal beschikbare groepen als een aangewezen disaster recovery-locatie, waaronder Microsoft Azure.

De gecertificeerde DBA’s van Rackspace leveren de kennis die klanten nodig hebben voor hun MySQL, Oracle en Microsoft SQL Server databases die op dedicated hardware of Rackspace Cloud Servers draaien. Klanten hebben met Rackspace DBA-diensten ook de mogelijkheid te profiteren van aanvullende ondersteuning, waaronder database- architectuur en -ontwerp, beheer, monitoring en het oplossen van problemen.

Beschikbaarheid

Klanten van Rackspace kunnen nu al profiteren van de voordelen van Microsoft SQL Server 2014 op zowel de public cloud als dedicated-oplossingen, inclusief ondersteuning van het Rackspace DBA Services team. De plossing inclusief Managed Private Cloud door het Microsoft Cloud Platform is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar zal later dit kwartaal wereldwijd beschikbaar komen.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!