Witold Kepinski - 04 februari 2015

EMC introduceert Hyper-Converged Infrastructure appliance VSPEX BLUE

EMC introduceert zijn EMC VSPEX BLUE hyper-converged infrastructure appliance. Deze appliance omvat compute-, storage-, networking- en beheerfunctionaliteit op basis van VMware EVO:RAIL en EMC-Software. De VSPEX BLUE appliance stelt klanten in staat virtuele machines aan te maken binnen vijftien minuten na het opstarten. De scale-out infrastructuur biedt klanten de mogelijkheid snel tegemoet te komen aan de wensen van hun klanten.

De VSPEX BLUE hyper-converged infrastructure appliance bestaat uit modulaire bouwblokken zodat klanten beschikken over lineaire schaalbaarheid van één tot en met vier appliances (elke 2U-appliance bestaat uit 4 nodes). Daarnaast is deze appliance geschikt voor onder andere de consolidatie van infrastructuren, virtuele desktops, branche offices en managed service providers.

EMC differentiatie
De VSPEX BLUE hyper-converged infrastructure appliance vereenvoudigt de configuratie, het beheer en onderhoud van IT. EMC biedt een geïntegreerd beheer voor klanten. VSPEX BLUE Manager breidt de mogelijkheden van de bestaande EVO:RAIL Deployment, Configuration and Management Engine uit. Met toegang tot softwaretitels en -oplossingen vanuit de EMC-interface die gebruikmaken van de designprincipes van VMware EVO:RAIL.

VSPEX BLUE Manager
Met de VSPEX BLUE hyper-converged infrastructure appliance, biedt EMC voor het eerst een ‘one stop Market’ van waaruit software van EMC en EMC ecosystem partners gedownload kan worden om snel tegemoet te komen aan de steeds veranderende vraag in de markt.

De EMC VSPEX BLUE Manager biedt intuïtief gebruik en eenvoudige functionaliteit. Klanten hebben vanuit de Manager-omgeving eenvoudig toegang tot elektronische diensten, zoals EMC Knowledge Base en een keur aan online en realtime informatie om zichzelf te scholen met EMC best practices. De VSPEX BLUE Manager vereenvoudigt tevens het IT-beheer door het leveren van patch- en software-updates die automatisch geïnstalleerd kunnen worden, zonder downtime zodat de appliance altijd up-to-date is.

VSPEX BLUE Market
EMC heeft VSPEX BLUE Market toegevoegd aan de Manager. Deze Market geeft klanten toegang tot oplossingen die ontwikkeld zijn door EMC en technologiepartners en uitgebreid getest en gekeurd zijn voor de VSPEX BLUE appliance. De eerste versie bevat business continuity middels EMC RecoverPoint for Virtual Machines, VMware Data Protection Advanced met op disk geïntegreerde back up en recovery van Datadomain, die is geoptimaliseerd voor virtuele omgevingen. Tevens biedt deze versie toegang tot ongelimiteerde hybrid cloud-storage via de EMC CloudArray Gateway.

EMC Secure Remote Services (ESRS)
In de interface van de EMC VSPEX BLUE hyper-converged infrastructure appliance is tevens  EMC Secure Remote Services (ESRS) ingebouwd. Dit biedt directe ondersteuning via chat, community of telefoon voor zowel hardware als software support via een single-point-of-contact. Met ESRS kan EMC de appliance periodiek monitoren en wordt gewaarschuwd wanneer zich problemen voordoen met de oplossing. EMC ESRS is gekoppeld met EMC 24x7 support. Alle problemen met de appliance, hardware- of software-gerelateerd, worden afgehandeld door EMC.

Partner Ecosystem
EMC zal in eerste instantie focussen op een geselecteerde groep EMC Business Partner Program-distributeurs voor het leveren van de EMC VSPEX BLUE appliance, waaronder Avnet, Arrow en TD Azlan in EMEA. Deze beschikken allen over de benodigde technische capaciteiten en het juiste kennisniveau.

Beschikbaarheid
De EMC VSPEX BLUE hyper-converged infrastructure appliance is vanaf 17 februari 2015 wereldwijd beschikbaar. Klanten dienen contact op te nemen met hun authorized EMC-partner om meer te weten te komen over EMC VSPEX BLUE.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!