Witold Kepinski - 04 februari 2015

VMware neemt Immidio over

VMware koopt het Nederlandse Immidio, leverancier van Windows desktop virtualisatie beheersoftware en Workspace Environment Management technologie, zo melden VMware End User Computing Senior Vice President Sumit Dhawanin een blog en Immidio ceo Rob Huisman in een aparte blog.

Immidio maakt User Environment Management (EUM) op een simpele en intuïtieve manier mogelijk. Immidio levert naast een profielmanagementoplossing ook een zelfbedieningsportal waarmee eindgebruikers hun eigen applicaties direct kunnen downloaden.

Immidio levert de Windows gebaseerde Flex + workspace virtualisatie software waarmee service providers aan eindgebruikers een hoge applicatie beschikbaarheid kunnen garanderen. VMware wil de Immidio software gebruiken in de groeimarkt die vdi heet. In een blog post meldt Immidio CEO Rob Huisman dat zijn bedrijf 500 klanten heeft. Er is een klant die 105.000 desktops beheert met een part-time engineer. VMware kan met Immidio een moderne workspace environment management oplossing bieden, aldus Huisman.

Immidio wordt onderdeel van het VMware-aanbod van Workspace en User Environment Management binnen het Horizon vdi-portfolio waar ook producten zoals VMware App Volumes (real-time app delivery product van overgenomen CloudVolumes) en VMware vRealize Operations Manager (applicatie en end-user monitoring).

Workspace

Ruben Spruijt, CTO van PQR en een Citrix CTP, Microsoft MVP en VMware vExpert, vindt Immidio een goede en ‘recht toe recht aan’ in de wereld van ‘User Environment Management’ oplossingen. "Immidio zorgt voor een herkenbare, stabiele en dynamische Windows gebruikers omgeving en is voor zowel fysieke als virtuele desktops en applicaties te gebruiken. Immidio is een goede toevoeging aan het VMware End User Computing portfolio en help bij de realisatie van VMware’s EUC strategie. Ik ben er van overtuigd dat de executie van de VMware End-User-Computing strategie impact heeft en zichtbaar zal worden voor iedereen die actief is op het gebied van ‘Tomorrow’s Workspace’."

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!