Witold Kepinski - 06 februari 2015

VMware biedt VMware Integrated Openstack integratie

VMware vSphere Enterprise Plus klanten kunnen gratis gebruik maken van de VMware Integrated OpenStack (VIO) distributie van het open-source cloud besturingssysteem. Hiermee kunnen ze OpenStack services en api’s op hun VMware infrastructuur koppelen voor hun workloads met een single support contract. Dit werd gemeld tijdens de VMware Partner Exchange (PEX) 2015 door ceo Pat Gelsinger en cto Ben Fathi.

VMware Integrated OpenStack (VIO) is een OpenStack-distributie waarmee bedrijven ontwikkelaars snel en kosteneffectief kunnen voorzien van open API’s voor toegang tot VMware’s infrastructuur, aldus VMware. VIO is getest en ondersteunt alle componenten van de distributie, inclusief de OpenStack-code, en biedt de distributie gratis aan voor VMware Enterprise Plus vSphere- en vCloud Suite klanten. Hierdoor kunnen ze gebruik maken van de voordelen van een open-source cloud platform en tegelijkertijd gebruik maken van VMware-omgevingen en workloads.

Amr Abdelrazik, product marketing manager bij VMware, zegt dat VIO mede is ontwikkeld op verzoek van developers die om OpenStack api’s voor VMware omgevingen vroegen. “VMware wil met VIO nu OpenStack meer geschikt maken voor enterprise-klanten, waarbij investeringen in VMware worden beschermd en naar en hoger niveau worden getild. VIO worden gecombineerd met vRealize cloud automation software voor naadloze integratie.”

Grip

VMware houdt met VIO grip op zijn klanten. VMware ziet dat steeds meer klanten OpenStack gebruiken en heeft daarom zijn portfolio daarop ingesteld. Zo werd in 2012 Nicira overgenomen, een software-defined networking specialist dat OpenStack steunt en waarmee VMware nu de NSX netwerkvirtualisatie technologie mee levert. VMware nam ook DynamicOps over, leverancier van cloud automation en beheertools dat tevens OpenStack ondersteunt.

Adobe Marketing Cloud

Adobe heeft gekozen voor VMware Integrated OpenStack voor zijn Digital Marketing private cloud dat al gebruikt maakt van VMware vSphere. “VIO biedt een goede beheerlaag”, aldus Frans van Rooyen die werkzaam is als cloud architect bij Adobe.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!