Witold Kepinski - 09 februari 2015

HP en Microsoft partners helpen Windows Server 2003 gebruikers met upgrade

HP, Microsoft en betrokken distributeurs starten de Operation Crescendo campagne om partners te ondersteunen bij klanten die hun Windows Server 2003 willen upgraden naar nieuwe versies.

Microsoft stopt de ondersteuning voor Windows Server 2003 vanaf 14 juli, waaronder de beveiliging. HP gaat daarom samen met Microsoft leads verzamelen van klanten die nog moeten migreren van Windows Server 2003 naar Windows Server 2008 of Windows Server 2012. Partners kunnen klanten daarbij nieuwe HP Gen9 servers verkopen als hardware upgrade.

Extra upsale kansen zijn er voor partners die klanten kunnen helpen met het migreren van Microsoft SQL Server 2005 naar een nieuwe versie. Microsoft zal op den duur ook de ondersteuning voor SQL Server 2005 stoppen die vaak in combinatie met Windows Server 2003 wordt gebruikt.

Dure grap

Bedrijven die Windows Server 2003 nog gebruiken zijn niet vaak partijen die de nieuwste technologie in huis halen. Maar Windows Server 2003 aanhouden wordt een dure grap, omdat de support duurder kan worden. Daarom is een migratie naar een nieuwe Windows Server versie de beste en goedkoopste optie volgens de leveranciers zodat de applicaties altijd beschikbaar blijven.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!