Witold Kepinski - 17 februari 2015

Microsoft omarmt eerste internationale cloud privacy-standaard

Microsoft ondersteunt de internationale cloud privacy-standaard ISO/IEC 27018. Dit staat te lezen in een blogpost van Brad Smith, Executive Vice President en General Counsel van Microsoft.

Met de adoptie van de ISO 27018-standaard laten we opnieuw zien dat we sterk hechten aan de privacy van onze online klanten. Met de standaard beschermen we de privacy van klanten op verschillende manieren. Zo heb je als klant controle over je data, weet je precies wat er met je data gebeurt, zorgen we voor een zeer sterke databeveiliging, leggen we vast dat klantdata wordt niet gebruikt voor advertising en informeren we onze klanten over overheidstoegang tot data.

Auditors

De bekendmaking volgt op een onderzoek door onafhankelijke auditors die hebben vastgesteld dat Microsoft Azure, Office 365, Dynamics CRM Online en Intune voldoen aan ISO/IEC 27018. Deze standaard is ontwikkeld door de International Organization for Standardization (ISO) en biedt een uniforme, internationale aanpak voor het beschermen van zogenaamde Personally Identifiable Information (PII) – persoonsgegevens - in de publieke cloud.

Lees verder in de blog van Brad Smith en in het artikel op de Azure blog. Lees het commentaar op Microsoft van The Register.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!