Witold Kepinski - 17 februari 2015

IBM introduceert Spectrum Storage, investeert 1 miljard dollar in dataopslagtechnologie

IBM kondigt de lancering van Spectrum Storage aan, een nieuwe software-gedefinieerde storageoplossing die organisaties zelf laat bepalen waar ze hun data opslaan.

De software helpt klanten hun data op het juiste moment naar de juiste plek te verplaatsen: van flash-opslag voor snelle toegang, tot tape- en cloudopslag voor de laagste kosten. Met Spectrum Storage is IBM het eerste technologiebedrijf dat software volledig loskoppelt van het enterprise storagesysteem.

De aankondiging gaat tevens gepaard met een IBM investering van 1 miljard dollar in haar storageportfolio, met name gericht op cloud storage en het verder ontwikkelen van open standaarden.

IBM Spectrum Storage maakt gebruik van ruim 700 nieuwe patenten en is ontworpen om klanten te helpen de overstap te maken naar een hybride cloud business model. Doordat het beheer van enorme hoeveelheden gegevens vanuit één dashboard georganiseerd wordt, helpt de software organisaties een betere grip op hun data te krijgen.

Onder meer Netflix heeft zich recentelijk tot IBM gewend om een wendbare storage infrastructuur te creëren die voorziet in hun explosief groeiende databehoefte. Het bedrijf heeft daarop drie IBM XIV Gen3 Storagesystemen uitgerold, waarmee Netflix het gebruikte vloeroppervlak van haar datacenters met 80% wist terug te dringen en tegelijkertijd het aantal database transacties per minuut significant zag toenemen.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!