Witold Kepinski - 20 februari 2015

LANCOM Systems ziet omzet groeien naar 43 miljoen euro

De Duitse netwerkleverancier LANCOM Systems rapporteert over het boekjaar 2014 een omzetgroei van 24 procent. Het sloot het jaar af met een omzet van 43 miljoen euro. Ook de winst van de specialist in VPN-connectiviteit en draadloze LAN-infrastructuren groeide sterk, maar exacte cijfers worden niet gegeven.

De groei wordt vooral veroorzaakt door de twee businessunits Netwerkconnectiviteit en Draadloos LAN. Voor wat betreft de omzet in VPN- routers, -gateways en -clients groeide LANCOM – tegen de algemene markttrend in – met 26 procent. Verder rapporteerde het bedrijf een ruime verdubbeling van de omzet in draadloze routers.

Ook de omzet in WLAN-access points, WLAN-controllers en hotspot-oplossingen groeide sneller dan de markt en kwam uit op 21 procent. De snelste groeiers waren de 450-Mbps access points die eind 2012 gelanceerd werden (+ 35 procent) en daarnaast ook de WLAN-controllers (+ 32 procent).

"Onze groei is een sterke bevestiging van onze bedrijfsfilosofie en portfoliostrategie. Klanten stellen het zeer op prijs dat onze routers en draadloze LAN-producten in Duitsland worden ontwikkeld en geproduceerd en dat we veel aandacht besteden aan de beveiliging, berouwbaarheid en duurzaamheid van onze oplossingen”, zegt Ralf Koenzen, oprichter en CEO van LANCOM. "Deze sterke ontwikkelingen laten duidelijk zien hoe succesvol een Duits alternatief voor Amerikaanse of Aziatische bedrijven kan zijn.”

LANCOM verwacht op het gebied van draadloze infrastructuren een sterke groei in Gigabit Wireless LAN- en WLAN-hotspots en groeiende belangstelling voor de Wireless ePaper-oplossingen die eind 2014 op de markt kwamen. Deze oplossingen optimaliseren en digitaliseren de processen in de retail, hospitality, logistiek en gezondheidszorg.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!