Witold Kepinski - 20 februari 2015

AppSense kondigt nieuwe versies DesktopNow aan

AppSense, leverancier van user workspace management oplossingen, kondigt de livegang van nieuwe versies van haar producten Environment Manager, Application Manager, Performance Manager en DataNow aan. Al deze producten zijn onderdeel van DesktopNow,“Het uitgangspunt van AppSense is self-service van haar partners. Onze producten dienen zo eenvoudig mogelijk in gebruik te zijn,” aldus Renske Galema (foto), Country Manager Benelux bij AppSense.

Een overzicht van de belangrijkste veranderingen:

Environment Manager, die alle gebruikersinstellingen en personalisatie registreert en abstraheert vanaf een onderliggend platform, heeft nu een nog diepere integratie met de platformen van zowel VMware als Citrix. Ook is vanaf nu de naadloze aansluiting met DataNow mogelijk en zijn voor de detectie van verbindingen verbeteringen aangebracht via VPN en Wifi Roaming. Om het voor gebruikers nog eenvoudiger te maken zijn de drivers van Environment Manager en Application Manager gecombineerd en kan men via ‘Endpoint Self-Service’ nog makkelijker zelf persoonlijke instellingen herstellen naar een eerder moment. Als laatste is het inlezen van bestaande profielen voor nieuwe klanten nog eenvoudiger geworden.

Application Manager, waarmee IT-teams volledig het bedrijfsbeleid en licentievereisten kunnen afdwingen, geeft gebruikers nu de mogelijkheid om de Windows Metro apps te controleren. Deze komen bijvoorbeeld uit de Windows Store. De set met te controleren privileges is uitgebreid met volledige controle over services, Event logs en Software de-installatie waardoor de noodzaak van lokale admins nog verder is teruggebracht. Ten slotte is het gecontroleerd toestaan van software installatie door medewerkers eenvoudiger gemaakt en ondersteunt de URL filter nu naast Internet Explorer ook Chrome.

Performance Manager is een product waarbij IT-managers alle applicaties en desktopmechanismen kunnen besturen voor optimale prestaties, ongeacht waar de end-point apparaten en applicaties worden gebruikt. In de nieuwe versie zijn de standaard templates voor VDI, RDS en desktop op basis van feedback van klanten verder geoptimaliseerd en is de optimalisatie van individuele tabbladen binnen de webbrowsers Internet Explorer en Chrome nu mogelijk.

Datanow

Daarnaast heeft AppSense verbeteringen doorgevoerd in het DataNow, waarmee bestanden eenvoudig en veilig ingezien, gedeeld of desgewenst gesynchroniseerd kunnen worden, ongeacht waar de gebruiker zich bevindt. Het bedrijf heeft er voor gezorgd dat men in de 3.5 versie nog beter inzicht heeft in de status van de synchronisatie en de gebruiker duidelijke informatie verstrekt in het geval van een conflict. Ook is het in de mobiele iOS app nu mogelijk via e-mail ontvangen links direct in de DataNow app te openen en, indien de dataroaming instellingen van het mobiele device het toestaan, is de functionaliteit beschikbaar om tijdens een synchronisatie te roamen tussen een Wifi netwerk en een mobiel netwerk. Met de toevoeging van filtermogelijkheden en de nieuwe admin interface is totale controle over de data een feit.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!