Witold Kepinski - 23 februari 2015

Allied Telesis Management Framework vereenvoudigt netwerkbeheer

Allied Telesis, wereldwijd leverancier van veilige IP/Ethernet switches en IP Triple Play netwerken, presenteert zijn Allied Telesis Management Framework (AMF). AMF is een nieuwe technologie die bedrijven in staat stelt om de complexiteit van hun netwerkmanagement te reduceren, en de kosten te verminderen.

Als aanbieder van zakelijke netwerkproducten en –oplossingen is Allied Telesis gericht op het beschikbaar stellen van de voordelen van SDN-technologie aan zijn klanten. Met AMF biedt het bedrijf geïntegreerd netwerkmanagement. Het direct zichtbare voordeel voor de gebruikers is minder complexiteit in het netwerk, waarbij minder tijd en expertise nodig zijn om het netwerk te beheren. Dit leidt uiteindelijk tot een lagere Total Cost of Ownership (TCO).

De eerste eigenschappen die zijn opgenomen in AMF zijn gecentraliseerd beheer, automatische back-up, automatische upgrades, auto-provisioning and auto-recovery, plug-and-play functionaliteit, en zero-touch management. De eerste versie van AMF werd eind 2013 geïntroduceerd, en ondertussen is het framework van strategisch belang voor Allied Telesis. Sinds de lancering is voortdurend verder gebouwd en verbeterd aan het systeem, om de klanten next-generation netwerktechnologie te kunnen bieden. “Een van de belangrijkste uitdagingen die we tegenkomen is de hoeveelheid resources die nodig zijn om zakelijke netwerken te beheren”, zegt Ronald Barbier, Sales Director Benelux bij Allied Telesis. “Bovendien hebben onze klanten te maken met de uitdaging om mensen met de juiste technische expertise aan te nemen of te behouden. AMF vereenvoudigt het beheer van zakelijke netwerken door veel taken waar de netwerkbeheerder nu veel tijd aan kwijt is te automatiseren. Deze architectuur is special ontwikkeld om het voor onze klanten makkelijker te maken hun netwerken te beheren.”

Een van de grote voordelen van SDN is de potentie voor gecentraliseerd beheer, omdat SDN het volledige netwerk beschouwt als één enkel virtueel device. Allied Telesis heeft AFM ontwikkeld met deze visie, en meer, zoals centraal beheer van het volledige netwerk vanaf één enkel device dankzij een eenvoudige en intuïtieve Command Line Interface (CLI). Configuratiebestanden en firmwarebestanden krijgen automatisch en op regelmatige basis een back-up, waarmee ze beschikbaar zijn om storingen door uitgevallen apparaten op te lossen. Veranderingen in de configuratie kunnen worden aangebracht op meerdere apparaten tegelijkertijd. Dankzij deze specificaties zorgt AMF voor lagere operationele kosten door verminderen van complexiteit in het netwerkbeheer en het automatiseren van routinematige taken.

Terwijl bij traditionele SDN een software-based controller buiten het netwerk nodig is, heeft Allied Telesis de controller-functionaliteit opgenomen in het netwerk. Dit vereenvoudigt het invoeren van deze nieuwe technologie, waarbij veel van de voordelen van SDN kunnen worden genoten zonder de gebruikelijke kosten, complexiteit en overhead aldus Ronald Barbier, “In veel gevallen bedragen de kosten voor het beheer van een netwerk een veelvoud van de investeringen in de hardware. Daarom kijken veel bedrijven nu naar technologieën als SDN en AMF om de operationele kosten van het beheer van hun netwerk te verlagen. Een van de eerste gebruikers van deze technologie verwacht de beheerskosten van het netwerk met zestig procent terug te brengen, een groot voordeel voor iedere klant.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!